Heb je in je eigen tuin een prachtige moestuin? Of heb je in je tuin meerdere planten en struiken neergezet? Dan heb je hoe dan ook met een bodembedekker te maken. Het bekendste voorbeeld hiervan is tuinaarde, maar dat is lang niet meer het enige voorbeeld van een natuurlijke bodembedekker.

Wat dacht je van cacaodoppen? Tuinaarde kopen is niet altijd meer het beste idee, aangezien de cacaodoppen talloze voordelen met zich mee brengen. Dit komt door de samenstelling van een cacaodop, maar ook door het biologische aspect. Zo is biologisch tuinieren met cacaodoppen meer dan goed mogelijk.

Wat zijn cacaodoppen precies?

Cacaodoppen zijn een restproduct van cacaobonen. Een cacaodop wordt van de restanten van de cacaobonnen gemaakt, waardoor het een 100% duurzaam product is. Bijkomend voordeel is dat de cacaodoppen ook nog eens lekker ruiken. Ga maar eens na hoe heerlijk cacaobonen ruiken!

Wat zijn de voordelen van cacaodoppen?

Is het aan te raden om voor cacaodoppen te kiezen in plaats van voor tuinaarde? Ja, dat is zeker het geval. Dankzij de cacaodoppen geniet je van meerdere voordelen:

  • Cacaodoppen gaan het onkruid perfect tegen. Doordat de cacaodoppen zich min of meer aan elkaar hechten, kan er geen onkruid door de cacaodoppen heen groeien. Als je een hekel aan tuinieren hebt, is het zodoende méér dan aan te raden om voor cacaodoppen te kiezen.
  • Cacaodoppen laten het water prima door. Dankzij de cacaodoppen krijgt de bodem ook nog de gewenste hydratatie. De doppen houden het onkruid tegen, maar laten het water wel door. Dit zorgt ervoor dat de conditie van de bodem perfect blijft.
  • Cacaodoppen hebben een fraaie uitstraling. Bijkomend voordeel is dat cacaodoppen een fraaie uitstraling hebben. Dit komt door de bruine kleur, maar ook door de structuur van de cacaodoppen. Als je deze doppen in je tuin legt, creëer je een heel ander effect dan dat je met normale tuinaarde zou creëren.
  • 100% natuurlijk en duurzaam. Cacaodoppen is één van de beste voorbeelden van een 100% natuurlijke- en duurzame bodembedekker. Deze bodembedekker biedt veel voordelen en richt geen schade aan het milieu of de bodem aan. Integendeel zelfs.

Hoe kun je cacaodoppen in je tuin strooien?
Voordat je de cacaodoppen in je tuin kunt strooien, moet je op zoek gaan naar de juiste cacaodoppen let hierbij goed op het soort cacaodoppen en de inhoud van de verpakking. Vervolgens kun je de cacaodoppen rechtstreeks op de grond in je tuin uitstrooien.

Het is dus niet nodig om eerst bijvoorbeeld worteldoek in je tuin neer te leggen. Door de samenstelling is dit niet nodig, waardoor het strooien van cacaodoppen in je tuin vrij simpel is. Ook is dit prijstechnisch interessant, aangezien je niet ook nog in andere benodigdheden hoeft te investeren.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons