Ben je aan het verbouwen of staat er binnenkort een verbouwing op de planning? Dat vergt enige voorbereiding. Hoe groots pak je het aan? Is het alleen één kamer die je wilt verbouwen of wordt dit een project van maanden? Waar je op moet letten tijdens de verbouwing lees je in dit artikel!

Je huis verduurzamen

Tijdens de verbouwing is het wellicht slim om verder te kijken naar je huis dan alleen de verbouwing die je voor ogen had. Is er toevallig een kozijn die vervangen moet worden of kun je op een andere manier je huis verduurzamen? Met de huidige energieprijzen is het wellicht verstandig om te kijken naar hoe jij je huis kunt verduurzamen. Extra tochtstrips of dubbel glas kan al een groot verschil maken. Bij een grote verbouwing zou je zelfs nog eens kunnen kijken naar de isolering van het huis. Bij een verbouwing moeten vaak de ramen eruit, omdat je het raam op een andere plek wilt of omdat er bijvoorbeeld meubels via het raam naar binnen moeten. Kijk ook eens naar nieuw glas, mocht dit nodig zijn!

Nieuw glas? Dit zijn de mogelijkheden

Heb je voor de verbouwing nieuw glas nodig, dan is het goed om je daar eerst in te verdiepen. Er zijn mogelijk opties waar je waarschijnlijk zelf nog niet van gehoord had. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor gehard glas, dit is extra sterk glas die als het kapot gaat, breekt in hele kleine stukjes. Deze stukjes zijn veel minder scherp en voorkomt diepe wonden. Dit soort glas zou bijvoorbeeld handig zijn voor bedrijfspanden waarbij risico tot breken hoger is. 

Nieuw glas Dit zijn de mogelijkheden

De verbouwing uitbesteden

Een verbouwing is leuk, en soms ook noodzakelijk. Maar een verbouwing kan ook erg prijzig zijn. Het is daarom aan jou de keuze in hoeverre je de verbouwing gaat uitbesteden, of dat je zelf taken oppakt. Welke zaken kun je zelf uitvoeren en voor welke zaken heb je echt vakmensen nodig? Je kunt je laten adviseren door deskundige of eerst zelf research doen. Kies je bijvoorbeeld voor gehard glas of gelaagd glas

Een verbouwing brengt veel keuzes en zorgen met zich mee. Zorg daarom dat je alles goed hebt uitgedacht en dat je het financiële plaatje niet te optimistisch inziet. Een tip: voer de verbouwing in de zomer uit, wanneer er dan een aantal ramen een tijdje open staan is dit niet zo erg. Bovendien droogt de verf ook sneller. Succes met de verbouwing!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons