Het begint bij jezelf. Een welbekend fenomeen. Maar waar of waarmee kun je beginnen? Je zou misschien graag bewustere keuzes willen maken in je leven maar je wil ook niet al te veel veranderen aan je huidige levensstijl. Met deze handige tips kun je met kleine veranderingen toch jouw steentje bijdragen.

Pas je gedrag aan

Kleine aanpassingen in je gedrag hebben grote gevolgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitzetten van het licht als je een kamer uitloopt. Of het lager zetten van de verwarming als je het huis verlaat. Maar ook het scheiden van afval kan al veel doen. Al begin je alleen maar met het plastic sorteren. Kleine moeite, groot effect.

En wist je trouwens dat als je één minuut per dag korter doucht, je duizenden liters per jaar kan besparen? Het is misschien even inkomen maar uiteindelijk went het en weet je niet eens meer beter.

Ga voor opknappen in plaats van weggooien

Ben je wel een beetje uitgekeken op dat ene bijzettafeltje of die oude bruine boekenkast? Een likje verf doet wonderen! Kijk voordat je iets wegdoet altijd eerst of je er nog iets mee kan. Soms is een kleine opknapbeurt of het verven in een andere kleur al voldoende. En als je het daarna alsnog niet wil houden, verkoop het dan door. Of ga zelf eens kijken bij tweedehands winkels in plaats van een gloednieuw meubel aan te schaffen. Wie weet wat voor een vondsten je daar allemaal nog kan opdoen! Iets een tweede leven geven is een hele goede bewuste keuze, maar natuurlijk ook gewoon een ontzettend leuke bezigheid.

Kies voor LED-verlichting

Kies voor LED-verlichting

Heb jij nog steeds gloeilampen in je huis? Vervang ze dan door LED. Je bespaart niet alleen aanzienlijk op je energiekosten, maar het is dus ook écht beter voor het milieu. Daarnaast gaan LED-lampen veel langer mee en worden ze minder warm. Ze zijn er in alle kleuren, soorten en maten. Voor een sfeervolle setting kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lamp met warm licht. En door de verschillende soorten en maten passen ze in al je lampen. Zelfs als je led-lampen met een dunne fittingnodig hebt.

Door deze bewuste keuzes te maken draag je niet alleen jouw steentje bij aan de planeet, maar de gevolgen ervan zullen ook echt voordeel hebben op je energierekening. Twee vliegen in een klap dus. Succes!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons