De naam betonplex verraadt al enigszins waarvoor de platen oorspronkelijk gemaakt zijn: betonbekistingen. Doordat de buitenzijden van betonplex voorzien zijn van een epoxylaag zijn ze watervast, waardoor het gestorte beton op de juiste plek blijft.

De extreme watervastheid in combinatie met de sterkte van de platen, maakt ze echter ook zeer geschikt voor andere doelen. In dit artikel geven we jou 5 buitengewone ideeën waar je betonplex voor kunt gebruiken.

Bodemplaten voor aanhangers

Als je zelf over een aanhanger beschikt, weet je hoeveel die te verduren heeft. Met tuinaarde, zand en bladeren wordt de bodem vaak nat en vies. Betonplex platen bieden hier de perfecte oplossing voor, omdat ze zeer sterk én watervast zijn.

Een bijkomend voordeel van de platen is dat de epoxy toplaag ervoor zorgt het oppervlak zeer glad is, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is. Doordat de toplaag erg hard is, is de kans klein dat hier schade aan ontstaat wanneer je er tegenaan stoot met bijvoorbeeld een schop. De kans dat de plaat gaat verrotten is hierdoor minimaal.

Betonplex is bovendien verkrijgbaar met een een antisliplaag, wat ervoor zorgt dat je niet uitglijdt wanneer je in de aanhanger staat om er grond of bladeren uit te scheppen. Al deze voordelen maken de platen perfect geschikt voor het gebruik van bodemplaten en wanden van aanhangers.

Onverwoestbare bloembakken

Houten bloembakken moeten doorgaans worden voorzien van een extra kunststof bak of zak, die voorkomt dat de vochtige grond houtrot veroorzaakt. Wanneer je een bloembak maakt van betonplex is dit echter niet nodig. 

De epoxylaag van betonplex fungeert namelijk als beschermlaag tussen de vochtige grond en het hout van de betonplex. Omdat betonplex extreem weerbestendig is, kun je de bloembak gerust het hele jaar zonder zorgen buiten zetten. 

Standaard wordt betonplex geleverd in het zwart. Vind je dit echter geen mooie kleur voor jouw tuin en bloembak? Dan is het met de juiste voorbehandeling mogelijk om de plaat te verven. Zorg dat je de plaat eerst goed ontvet voordat je gaat schuren en gronden, anders loop je het risico dat de verf niet goed hecht op de gladde plaat.

Dierenverblijven

Dierenverblijven kun je van heel veel verschillende materialen maken, maar welk materiaal je ook kiest, het moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet het een sterk materiaal zijn dat stoot- en krasvast is. Ook wil je dat het materiaal makkelijk schoon te maken is en dat het niet vervormd of kromtrekt, nadat je het schoon hebt gemaakt.

Betonplex voldoet aan al deze voorwaarden en dit maakt het een perfecte bouwplaat voor een hondenhok, kippenren of zelfs een paardenschuur. Vooral wanneer je de gladde variant van betonplex kiest zit je goed. Door het gladde oppervlak van de epoxylaag wordt schoonmaken een fluitje van een cent.

Reclameborden

Een andere toepassing waar vaak betonplex voor wordt gebruikt, zijn reclameborden. Voorbeelden van waar betonplex reclameborden worden ingezet is op bouwplaatsen, langs snelwegen en langs sportvelden, waar ze naast reclamebord ook als stevige omheining dienst doen.

Door de extreme weersbestendigheid en doordat het gladde oppervlak van betonplex goed te bestickeren is, lenen ze zich uitstekend voor dit doel. De lange levensduur van betonplex platen maken de reclameborden bovendien een duurzame investering voor jouw bedrijf.

Tuinhuisjes

Ook voor het gebruik van tuinhuisjes en schuurtjes zijn betonplex platen ideaal. De weerbestendige eigenschappen van de bouwplaat komen hier weer goed van pas en doordat de platen zich makkelijk laten bewerken, kun je je tuinhuisje of schuur vormgeven zoals jij wilt.

Om een saai ogend tuinhuis te voorkomen, is het ook mogelijk om verschillende soorten houten platen te kiezen. Zo kun je zonder te verven een prachtig tuinhuisje bouwen.

Door de extreem lange levensduur van betonplex hoef je je de komende jaren geen zorgen te maken over je tuingereedschap of tuinmeubelen die je opslaat in het tuinhuisje.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons