Soms kan het lijken alsof je continu geld aan het uitgeven bent. Of het moet gaan uitgeven aan iets. En het komt ook regelmatig voor dat net wanneer je al een dure maand achter de kiezen hebt, de vaatwasser ineens een raad geluid maakt. Meubels of huishoudelijke apparaten, zoals een wasmachine of koelkast, vervangen kunnen nogal een flinke uitgave zijn. En ook een uitgave waar je dus niet altijd rekening mee houdt. Want het komt altijd onverwachts en het gebeurt altijd op een moment dat het niet uitkomt. De oplossing? Kijk eerst of je het apparaat kan repareren in plaats van gelijk een nieuwe kopen. Door bijvoorbeeld losse koelkast onderdelen te vervangen, geef je aanzienlijk minder geld uit en kan het apparaat misschien weer jaren mee. Hieronder lees je wat je nog meer makkelijk zelf zou kunnen repareren.

Elektrische apparaten

Je hoeft gelukkig geen ervaren elektricien te zijn om sommige huishoudelijke apparaten, zoals een stofzuiger te repareren. Dus is je stofzuiger kapot? Haal hem dan uit elkaar en probeer te achterhalen waar het probleem zit. Als je de oorzaak hebt gevonden, bestel je de nieuwe stofzuiger onderdelen en verwissel je deze met de kapotte onderdelen. Grote kans dat het apparaat dan weer stof opzuigt als nooit tevoren! Een iets grotere klus is het uit elkaar halen van de wasmachine of vaatwasser. Maar ook hier kun je, mits je zelf een beetje handig bent, het apparaat zelf repareren.

Houten meubels

Houten meubels

Een wankele tafel of stoel kun je makkelijk repareren door de poten aan te draaien of te verstevigen. Zonde dus om deze meteen af te schrijven. Maar ook een gesprongen veer in een vintage fauteuil is mogelijk te vervangen. En valt je oude boekenkast bijna uit elkaar omdat deze al een aantal verhuizingen heeft overleefd en continu zware boeken moet dragen? Een paar nieuwe houten planken hier en daar, wat extra versteviging en een likje verf doet wonderen.

Vloerkleed of bankstel

Een vloerkleed kun je dan wel niet uit elkaar halen, maar natuurlijk wel laten reinigen! Soms denk je dat het nodig is om het vloerkleed te vervangen omdat hij er vaal uitziet. Maar als je je kleed laat reinigen kan het zomaar zijn dat die er weer als nieuw uitziet. Hetzelfde geldt voor je bankstel, laat hem eens in de zoveel tijd reinigen om vroegtijdige vervanging te voorkomen.

Ben je zelf wel in voor een uitdagende klus? Kijk dan altijd eerst of je iets wat kapot is zelf kan repareren voordat je het gaat vervangen. Dit is een duurzamere manier van leven en zal je op lange termijn flink wat geld helpen besparen. Succes!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons