Als thuisklusser is het geweldig om grote projecten aan te pakken. Van het maken van een houten schutting tot het bouwen van je eigen kast. Maar heb je je ook al eens gericht op het kleine werk? Modelbouw is bijvoorbeeld een hele leuke hobby voor doe-het-zelvers. Het is een perfecte combinatie van knutselen en klussen. In het onderstaande artikel lees je een aantal handige tips voor beginners.

Werk met hout

In principe kun je werken met allerlei materialen. Toch is het voor beginners aan te raden om te beginnen met hout, zoals multiplex. Dit materiaal is heel gemakkelijk te bewerken en te monteren. Bovendien ziet hout er zelfs zonder laagje verf al heel mooi uit. Het is dus niet noodzakelijk om jouw bouwwerk naderhand af te werken of te verven. Ideaal voor beginners.

Schaf een bouwpakket aan

Maak als beginner gebruik van een kant-en-klaar bouwpakket. Hier zit alles in wat je nodig hebt. Vaak hebben de onderdelen al de juiste vorm en maat en hoef je het enkel in elkaar te zetten. Ook extra benodigdheden worden aan het pakket toegevoegd. Je kunt er dus direct mee aan de slag!

Begin met een simpel project

Let bij de aanschaf van bouwpakketten voor volwassenen goed op de moeilijkheidsgraad. Het is verleidelijk om direct een complex bouwwerk uit te zoeken, maar je kunt toch beter beginnen met een simpel project. Dit betekent namelijk niet dat het eindresultaat saai is. Een bouwpakket voor een houten Eiffeltoren is bijvoorbeeld vrij eenvoudig in elkaar te zetten, maar oogt toch heel indrukwekkend.

Kies een thema dat bij je past

Kies een thema dat bij je past

Wanneer je een voorwerp of thema kiest waar je blij van wordt, heb je direct meer motivatie om ermee aan de slag te gaan. Ook als het eventjes wat lastiger is dan gedacht, wil je jouw modelbouwwerk zo toch afronden.

Maak gebruik van de instructies

Maak zeker als beginner gebruik van de bijgeleverde instructies of bouwtekening. Niets is zo vervelend als op het eind ontdekken dat je aan het begin een foutje hebt gemaakt. Dubbel check daarnaast alle onderdelen voordat je iets definitief vastlijmt.

Daag jezelf uit met bewegende onderdelen

Als je het eenmaal goed onder de knie krijgt, kun je jezelf uitdagen met een bouwkit met bewegende onderdelen. Daar komt heel wat precisie bij kijken! Op de website van BuilDIY kun je alle houten bouwpakketten filteren op niveau en categorie. Voor deze extra uitdagende kits kijk je bij de mechanische bouwpakketten.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons