Je badkamer renoveren is een flinke klus waar je goed over na moet denken. Het is tenslotte een ruimte waar je dagelijks komt om te ontspannen, te douchen en de dag te starten of te eindigen. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het plannen van een badkamer renovatie. Van de keuze voor een stijl tot aan de indeling en de badkamer accessoires.

Begin met inspiratie

Voordat je begint met het plannen van een badkamer renovatie is het belangrijk dat je inspiratie op gaat doen. Online vind je talloze inspirerende afbeeldingen van badkamers in verschillende stijlen, denk hierbij aan modern, landelijk of juist industrieel. Vergelijk verschillende douches en kranen met elkaar. Ook kun je een kijkje nemen in verschillende woonmagazines voor ideeën. Maak een moodboard van jouw favoriete stijlen en elementen en hou dit in je achterhoofd tijdens het hele renovatieproces.

Bepaal de indeling

Wanneer je jouw gewenste stijl hebt bepaald is het tijd om na te denken over de indeling van de badkamer. Bedenk waar je de douche of het bad wil plaatsen, waar de wastafels moeten komen en of je nog ruimte over wil houden voor extra opbergruimte of een toilet. Zorg dat de indeling praktisch is en niet te vol oogt. Een ruime en overzichtelijke badkamer komt namelijk veel rustiger over.

Maak keuzes in materiaal en kleur

Als de stijl en indeling van de nieuwe badkamer bepaald zijn is het tijd om keuzes te gaan maken in materiaal en kleur. Kies bijvoorbeeld voor een keramische of natuurstenen tegelvloer en is er een scala aan verschillende materialen voor sanitair en kranen. Kijk ook naar verschillende merken, zoals Grohe. Denk bij het kiezen van kleuren na over de sfeer die je wilt creëeren.

Details voor een finishing touch

Details voor een finishing touch

Wanneer alle grote keuzes zijn gemaakt is het tijd om de details te bepalen. Dit gaat om het uitzoeken van de badkamer accessoires. Denk hierbij aan mooie handdoeken, zeepbakjes of een passende spiegel. Dit zijn vaak kleine items, maar ze maken de badkamer helemaal af en geven de ruimte net wat extra’s. Het uitkiezen van de juiste accessoires maakt het verschil tussen een mooie badkamer en een badkamer die écht tot in de puntjes verzorgd is.

Plan en financiering

De laatste stap is het maken van een gedetailleerd plan en een financieringsplan. Het is belangrijk om te weten wat je budget is én wat de verwachte kosten zijn. Maak hierbij een overzicht van alle kostenposten, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Vaak is het het handigst om met een professional samen te werken voor het verbouwen van de badkamer. Zo ben je verzekerd van de juiste kwaliteit en weet je zeker dat alles op de juiste manier wordt aangepakt.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons