Ga jij verbouwen, een kamer renoveren of is het gewoon tijd voor vernieuwing? In dit artikel lees je wat jij moet weten over het installeren van inbouwspots. Lees snel verder voor alle tips!

Wat zijn LED inbouwspots?

LED inbouwspots is verlichting die speciaal is ontworpen om aan het plafond, muur of andere oppervlakten te kunnen inbouwen. Hierdoor ziet het er netjes, strak en modern uit. Naast dat het er verzorgd en mooi uitziet is het ook nog eens functioneel. Je creëert namelijk voldoende licht indien nodig, maar ook zorgt het voor een sfeervolle uitstraling.

#2. Hoe installeer je LED inbouwspots?

Het installeren van LED inbouwspots is heel gemakkelijk. Je hebt allereerst een 230V elektrisch draad met klem nodig. Je kunt ook meerdere klemmen gebruiken in het geval van meerdere spotjes. Je verbindt hiermee de bedrading van het stroomnetwerk en de inbouwspot met elkaar en daarna kun je nog een eventuele externe transformator tussen de bedrading en de spot plaatsen.

#3. Het plafond

Wil je spotjes in het plafond plaatsen? Hiervoor heb je een gat met de juiste zaagmaat nodig. In een systeemplafond hoef je alleen maar een gat te maken! Wanneer je een ‘standaard’ plafond hebt, dan heb je een verlaging nodig met een inbouwdiepte van 10 tot 15cm. Hierin wordt namelijk de bedrading gestopt. Daarnaast klemt de spot zichzelf vast door behulp van twee klemmen.

Voordelen en kenmerken van LED inbouwspots

#4. Voordelen en kenmerken van LED inbouwspots

  1. Energiezuinig: De LED inbouwspots zijn enorm energiezuinig en hebben minder stroom nodig dan de traditionele verlichting. Daarnaast kunnen ze dezelfde hoeveelheid licht produceren, maar dan met minder energie. Dit is goed voor de natuur, maar ook voor je portemonnee.
  • De juiste verlichting bij elke setting: Het fijne aan deze verlichting is dat het helder licht kan geven wanneer je dat nodig hebt, denk aan de keuken bijvoorbeeld. Maar daarnaast kun je het ook gebruiken om sfeer te creëren in de slaapkamer. Zorg hierbij voor een dimbare variant, zodat je zelf kunt kiezen wanneer je welk licht wil gebruiken.
  • Modern: De spotjes zien er mooi en strak uit in elke ruimte. De spotjes passen ook bij iedere interieurstijl en dat maakt het zo makkelijk. Je kunt ze in verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgen, dus kijk goed naar wat er bij jouw huis past. Heb jij een strak en moderne inrichting? Kies dan voor zwarte, vierkante spotjes. Heb jij juist een landelijke inrichting? Ga dan voor witte, ronde spotjes. Dit oogt direct speels en gezellig.

Kijk dus allereerst goed naar wat er bij jouw interieur past, schaf mooie inbouwspotjes aan en installeer deze gemakkelijk zelf.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons