Er zijn in Nederland allerlei verschillende soorten oliën verkrijgbaar. Houtolie is hier een voorbeeld van. Aan de naam kun je al afleiden dat deze olie speciaal bedoeld is voor hout. Dat klopt, want je brengt het aan op een houten ondergrond. De olie beschermt hout tegen vocht, vuil en verkleuring door de zon. Wil je hier meer over weten? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen wij je namelijk alles over houtolie.

Voordelen van houtolie

Aangezien houtolie aardig wat geld kost, sta je misschien niet te springen om hout hier regelmatig mee te behandelen. Toch moet jij je niet laten leiden door het prijskaartje, want het gebruik van deze olie brengt ook de nodige voordelen met zich mee. Allereerst blijft de mooie uitstraling van een houten vloer of houten meubels behouden als je ze regelmatig behandelt met houtolie.

Een tweede voordeel is dat er door het aanbrengen van deze olie een beschermende laag ontstaat op hout. Hierdoor is het materiaal minder gevoelig voor bijvoorbeeld slijtage en verkleuring. Hout kan bovendien beter tegen vocht en vuil als je het met houtolie behandelt. Tot slot kun je de levensduur van hout verlengen wanneer je er regelmatig speciale olie voor hout op aanbrengt.

Hoe breng je de olie aan?

Hoe breng je de olie aan

Heb je houtolie gekocht? Dan wil dit zo snel mogelijk aanbrengen. Loop niet te hard van stapel, want voordat je begint moet je eerst weten hoe je te werk gaat. Het is namelijk niet verstandig om de olie direct op het hout aan te brengen. Om ervoor te zorgen dat de olie goed blijft hechten, maak je de houten ondergrond eerst goed schoon. Gebruik je hier een vochtige doek voor? Wacht dan tot het hout goed droog is voordat je met het aanbrengen van de olie begint.

Als het hout schoon en droog is, kun je beginnen met het aanbrengen van de olie. Hier kun je het beste een kwast of een roller voor gebruiken, maar het kan eventueel ook met een oude doek. Zorg ervoor dat je de olie gelijkmatig verdeelt. Heb je alles gehad? Laat de olie dan enige tijd intrekken. Veeg eventueel overtollige olie weg met een droge en schone doek. Je mag behandeld hout pas weer gebruiken wanneer de hout olie volledig droog is.

Verschillende soorten

Wie denkt dat er slechts één soort houtolie is, heeft het mis. Deze olie is namelijk verkrijgbaar in allerlei soorten. Wil je jouw houten vloer behandelen? Dan gebruik je houtolie binnen. Voor het beschermen van houten tuinmeubelen is het niet verstandig om deze olie te gebruiken. Je kunt in dat geval beter voor houtolie buiten kiezen. Daarnaast zijn veel soorten houtolie verkrijgbaar in tientallen kleuren. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil er geen geschikte kleur tussen zitten voor het hout dat jij wilt behandelen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons