Als je binnenkort van plan bent om te renoveren, dan is het waarschijnlijk dat je ook te maken krijgt met afval. Je wilt immers dat de renovatie goed verloopt en dat het afval netjes en efficiënt wordt afgevoerd. Een bouwafval container huren kan hierbij helpen en zorgt ervoor dat je renovatie soepel verloopt zonder problemen. In dit artikel leggen we uit waarom je een bouwafval container zou moeten overwegen en hoe het kan helpen bij jouw renovatie!

Waarom een bouwafval container?

Een bouwafval container is essentieel voor elke renovatie omdat je zo de afval efficiënt kunt beheren. Door het gebruik van een container heb je niet alleen een plaats om al het afval te verzamelen, maar het is ook veiliger en efficiënter dan het afvoeren van afval in kleinere hoeveelheden. Bovendien zorgt het gebruik van een container ervoor dat je jouw afval niet zelf hoeft te vervoeren. Je kunt het eenvoudig laten afvoeren door een professional.

Welke grootte heb je nodig?

Voordat je een bouwafval container huurt, moet je weten welke grootte je nodig hebt. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel afval je verwacht te produceren tijdens jouw renovatieproject en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt om de container te plaatsen. Een container van 6m³ is geschikt voor kleine renovatieprojecten zoals het vervangen van een keuken of badkamer. Voor grotere projecten zoals een complete woningrenovatie of een tuinaanleg kan een container van 10m³ of 12m³ nodig zijn.

Welke grootte heb je nodig

Waar plaats je de bouwafval container?

Voordat je een container huurt, moet je ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt om deze te plaatsen. In sommige gevallen is het mogelijk om de container op jouw eigen oprit of in jouw eigen tuin te plaatsen. Als dit niet mogelijk is, kan je een vergunning aanvragen bij de gemeente om de container op de openbare weg te plaatsen. Houd er rekening mee dat je in sommige gevallen extra kosten moet betalen voor een vergunning en dat er beperkingen kunnen zijn aan de grootte en duur van de vergunning.

Wat mag er in de bouwafval container?

Het is belangrijk om te weten wat wel en niet in de container mag worden geplaatst. In de meeste gevallen mag je afval zoals hout, puin, metalen, plastic, isolatiemateriaal en dakbedekking in de container plaatsen. Gevaarlijk afval zoals asbest en chemisch afval mogen zeker niet in de container worden geplaatst. Je mag ook geen elektronisch afval zoals televisies, computers of koelkasten in de container plaatsen. Deze dienen apart te worden afgevoerd omdat ze uit recyclebare materialen bestaan. Heb jij een aankomende renovatie gepland staan? Kies dan zeker voor een bouwafval container!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons