De vraag naar specialisten op het gebied van elektrotechnische componenten, waarvan een frequentieregelaar en PLC voorbeelden zijn, groeit de laatste jaren. Dat hangt samen met het gegeven dat steeds meer organisaties processen automatiseren. Deze automatisering van complete productielijnen maakt de afhankelijkheid van menselijk handelen minder groot. Zo zijn bedrijven in staat om een concurrentievoordeel te behalen. Het productieproces wordt niet alleen sneller doorlopen, maar ook met een kleinere foutmarge. 

Niet alleen bedrijven in de industrie leggen de focus op elektrotechniek. Ook in huis kun je hiermee aan de slag gaan! Denk bijvoorbeeld aan de verschillende toepassingen van domotica in huis. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek komt naar voren dat tegenwoordig circa 80% van de Nederlanders van 12 jaar of ouder een slim apparaat in huis gebruikt. 

Zelf verschillende vormen van domotica aansluiten in huis 

Domotica komt in tal van verschillende vormen voor binnen woningen. Bekende voorbeelden zijn de slimme thermostaat, een smart tv en bijvoorbeeld de slimme elektriciteitsmeter. Domotica vergroot het woongenot en comfort in huis. In plaats van naar de schakelaar aan de muur te moeten lopen, bedien je de verlichting vanaf de bank. Ofwel via een app op je telefoon, ofwel via spraakbediening. 

Heb jij al een beeld van de toepassingen van domotica die je in jouw woning terug wilt laten komen? Maak een plan en ga op basis daarvan aan de slag. Naar welke plekken in huis moet er een UTP-kabel gelegd worden? Wat wordt de plek voor de centrale hub, waar je de verschillende componenten in een schakelkast bij Van Egmond samen laat komen? Enzovoorts. Op basis van dit plan kun je aan de slag gaan met de uitvoering. 

Elektrotechniek draagt bij aan verduurzaming van panden 

Door heel bewust aan de slag te gaan met elektrotechnische componenten en domotica binnen woningen en bedrijfspanden, draag je bij aan de verduurzaming hiervan. Steeds vaker wordt de nadruk gelegd op het thema duurzaamheid. Met een slimme thermostaat kun je de verwarming overdag op een lage temperatuur zetten. Vertrek je van kantoor naar huis? In dat geval schakel je de thermostaat in. Zo kom je nooit in een koude woning terecht én verbruik je minder energie. 

Binnen bedrijfspanden worden onder meer de eerder genoemde frequentieregelaars gebruikt om het toerental van een elektromotor te regelen. Het maakt het mogelijk om het energieverbruik te beperken en op efficiënte wijze energie op te wekken. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons