Droom je van een eigen werkplaats in de tuin, een blokhut waarin jij de ruimte hebt om je creativiteit de vrije loop te laten? Het realiseren van een blokhut hoeft niet ingewikkeld te zijn. Op het internet vind je kant-en-klare bouwtekeningen voor deze constructies. Zo heb je een goede basis om van start te kunnen gaan. Breid de bouwtekening waar nodig uit met bijvoorbeeld een vliering of zolder, waar je plek hebt om de vakantie- en kerstspullen van het gezin op te bergen. Denk hierbij niet alleen na over de constructie van zo’n opbergzolder in de blokhut, maar ook over de manier waarop je deze straks veilig bereikt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de oplossingen die Alga.nl biedt voor grote werkplaatsen en de industrie. Het kan inspiratie bieden voor je eigen oplossing. 

Concrete plannen maken en laten toetsen door een specialist 

Bij het realiseren van een blokhut of bijvoorbeeld een losstaande schuur in de tuin is het zaak om te beginnen bij het maken van een concreet plan. Zoals reeds aangehaald werd, kun je een bouwtekening van het internet als basis gebruiken. Het is belangrijk om de gemaakte plannen te laten toetsen door een specialist. Op deze manier voorkom je dat de constructie bijvoorbeeld over onvoldoende draagvermogen beschikt, dat een constructie al snel gaat lekken, enzovoorts. Zeker wanneer je weinig ervaring hebt met de realisatie van dergelijke bouwwerken is dit aan te raden. 

Wet- en regelgeving rond klimmaterieel 

Bovenstaande geldt bij grotere constructies zeker ook voor de realisatie van benodigd klimmaterieel. Hoe kun je bijvoorbeeld een bordestrap op veilige wijze gebruiken? Met welke wet- en regelgeving dient rekening te worden gehouden bij de montage van klimmaterieel binnen en buiten werkplaatsen? Er zijn verschillende partijen die je hierover kunnen adviseren. Kies bovenal voor trappen die voldoen aan alle relevante keuringseisen (o.a. NEN EN 14122). 

Kies voor kwalitatief goede materialen voor je blokhut 

Kies voor kwalitatief goede materialen voor je blokhut 

Ben je klaar om aan de slag te gaan met de daadwerkelijke realisatie van de constructie in je tuin? Zorg er in dat geval voor dat je kwalitatief hoogwaardige materialen bestelt. Denk hierbij na over aspecten als houtrot. Je kunt de hoekpalen van een houten constructie insmeren met teer om dit te voorkomen. Alternatief is het gebruik van betonpoeren, waarop je de houten hoekpalen monteert. Je wilt voorkomen dat ze in direct contact komen met grond- of regenwater. Het zou de constructie al snel kunnen verzwakken. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons