De zomer is de perfecte tijd om lekker van de buitenlucht te genieten in je eigen tuin. Maar ook een leuke periode om deze op te knappen of andere leuke projecten uit te voeren. Wil je je tuin opknappen zonder veel geld uit te geven? Dan zijn deze Doe-Het-Zelf projecten de ideale oplossing! Hieronder vind je 8 x eenvoudige en budgetvriendelijke projecten die je zelf kunt uitvoeren en het verschil maken in je tuin.

Maak je eigen tuinmeubilair

Het kopen van een nieuwe loungeset kan een aardige kostenpost zijn. Gelukkig kun je met een beetje creativiteit makkelijk je eigen tuinmeubilair maken. En voor in die loungeset kun je ook heel makkelijk kussens op maat laten maken. Zodat je ook nog eens comfortabel zit op je zelfgemaakte creatie.

Planten bakken maken

Haal het beste uit je tuin door zelf plantenbakken te maken van tuinhout. Hier kun je vervolgens weer mooie bloemen, planten of zelfs kruiden in planten.

Je eigen hangmat

Creëer een rustig en gezellig hoekje in je tuin door je eigen hangmat te maken. Hiervoor heb je een stuk stof nodig, touw en een paar stokken. Makkelijk én comfortabel.

Bouw je eigen vuurplaats

Wat is er gezelliger dan in de avond rondom een vuurplaats zitten en genieten van de sterrenhemel? Bouw zelf een vuurplaats met stenen en een rooster.

Zelf tegels leggen

Zelf tegels leggen

Wil je je terras of tuinpad meer uitstraling geven, leg dan zelf tegels. Het is wel een tijdrovend klusje, maar zodra het af is, kun je elke dag genieten van je eigen gelegde tegels.

Schutting

Met een paar eenvoudige stappen en de juiste materialen kun je een zelf prachtige schutting bouwen. Hierdoor bespaar je natuurlijk geld en krijg je een gevoel van voldoening wanneer je klaar bent.

Speelhuis voor kinderen

Tover je tuin om tot een waar paradijs voor je kinderen. Bouw een speelhuis waar zij lekker in kunnen spelen. Misschien zelfs wel met een glijbaan!

Zelf een vijver aanleggen

Een vijver in de tuin is een echte eyecatcher. Bovendien trekt het allerlei dieren aan, zoals kikkers, libellen en vogels. Maak zelf een natuurlijke vijver met bijvoorbeeld een flexibele vijverfolie, stenen, plantjes en water. Let op: voorkom dat de vijver te diep wordt en zorg ervoor dat je veilig kunt werken.

Er zijn genoeg Doe-Het-Zelf projecten die je makkelijk kunt uitvoeren en die je tuin een budgetvriendelijke opknapbeurt geven. Ga aan de slag en ontdek hoe je met een paar simpele aanpassingen je tuin sfeervol en comfortabel kunnen maken. En als je alle projecten hebt afgerond, kun je verder met het zelf maken van windgongen en vogelhuisjes. Je hoeft je hoe dan ook niet vervelen deze zomer. Veel succes!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons