Een tuin is een plek waar je tot rust komt en geniet van de natuur. Het is dan ook belangrijk om je tuin goed te onderhouden en te decoreren. Bloemen zijn hierbij onmisbaar. Door bloembakken in je tuin neer te zetten krijg je meer variatie en verschillende mogelijkheden in je tuin. In deze blog bespreken we enkele voordelen van bloembakken.

Waarom bloembakken in je tuin?

Bloembakken zijn een geweldige manier om kleur en een natuurlijke uitstraling aan je tuin toe te voegen. Met bloembakken kun je ook experimenteren met verschillende plantencombinaties en stijlen, waardoor je je eigen unieke tuin kunt creƫren. Verder kun je met bloembakken op verschillende niveaus werken, zodat je meer opties hebt voor de inrichting van je tuin.

Gemakkelijk te verplaatsen

Bloembakken zijn een ideale toevoeging aan de tuin van echte tuingoeroes. Zodra je verveeld raakt van je tuinindeling, kun je namelijk eenvoudig alles opnieuw inrichten. Je kunt de bloembakken plaatsen waar je zelf wilt, terwijl je dat bij planten in de grond niet kan doen. We adviseren om hiervoor een plantentrolley te gebruiken.

Opvullen van kleine ruimtes

Je hoeft niet langer meer te kijken naar lege ruimtes in je tuin. Een bloembak van het juist formaat zorgt namelijk voor opvulling van je tuin. Maak de indeling van je tuin compleet met een bloembak in de stijl die goed past. Niet alleen kun je bloembakken op de grond plaatsen, maar je kunt ze ook aan de muur hangen. Elke dag kun je met een glimlach van je tuin genieten.

Opvullen van kleine ruimtes

Functionaliteit

Hangende bloembakken zijn heel functioneel. Je kunt namelijk gewoon blijven staan tijdens het bijwerken van je planten. Dit is onder andere beter voor je rug. Ook staande bloembakken zijn daarom erg handig. Door te werken met bloembakken heb je toch een verhoging voor je planten en bloemen waar je makkelijk bij kan. Ook zorgen deze bakken voor betere afwatering.

Voorkomen van onkruid

Omdat bloemen en planten in een bloembak in een aparte ruimte groeit, is het moeilijker voor onkruid om groeien en te verspreiden. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan de vervelende taak om je planten te beschermen. Merk je toch dat er onkruid doorkomt? Zorg er dan voor dat je dit zo snel mogelijk verwijdert. Ook het aanleggen van een laag mulch helpt onkruid tegen te gaan voor je tuin of bloembakken.

Veiligheid voor je planten

Het kan soms best een opgave zijn om je planten beschermd te houden. Zeker als je thuis kinderen of huisdieren hebt rondlopen. Met bloembakken geef je je waardevolste bloemen een extra laag bescherming. Beschadiging wordt voorkomen, omdat de bloemen en planten op een veilige hoogte staan.

Wil je een bloembak in je tuin hebben? Kijk dan bij Hekwerkonline voor een uitgebreid assortiment aan bloembakken en tuinomheiningen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons