De zolder is eigenlijk een van de lastigste kamers in je huis. Het is vaak niet makkelijk, omdat het vaak wat kleiner en lager, waardoor het inrichten van de zolder als slaapkamer een lastige opgave kan zijn. In feite is de zolder een van de meest romantische kamers in je huis die je kunt omtoveren tot een slaapkamer, maar je hebt de juiste tips nodig om te beginnen met het ontwerpen van een zolderslaapkamer.

Tip 1: Looppaden

Voordat je een grote springkast, kast en andere meubels koopt, moet je nadenken over waar je de meubels wilt plaatsen en hoeveel loopruimte je hebt. Schuine daken maken het moeilijk om overal te lopen.

Tip 2: Inbouwkasten

Een grote kast kopen is meestal niet nodig op een zolder. Een zolder die als slaapkamer wordt gebruikt, is meestal voorzien van inbouwkasten die op maat zijn gemaakt. Zo kun je alle lastige hoekjes verbergen en gebruiken.

Tip 3: Daglicht

Daglicht

Daglicht is een van de vele problemen in een zolderslaapkamer. Vaak zijn er maar kleine ramen, en komt er niet veel daglicht binnen. Om meer daglicht te creƫren, kun je een dakkapel laten plaatsen. Dit maakt de kamer tegelijkertijd ook groter. Als een dakkapel te duur voor je is, zorgt een dakraam wel voor daglicht. kies hierbij ook voor een goed dakraam rolgordijn. Deze zijn er verduisterend, maar ook lichtdoorlatend.

Tip 4: Vloerbedekking

Voordat je een vloertype kiest voor de zolder, moet je in gedachten houden dat de zolder boven alle andere kamers ligt. Dit betekent dat als je een hardhouten vloer hebt en vaak schoenen draagt in huis, je elke stap die je zet op de eerste verdieping zult horen. Als je de geluiden wat meer wilt dempen, raden wij aan te kiezen voor een tapijt of vloerkleed.

Tip 5: En suite

Heb je de luxe om op zolder een badkamer te kunnen inrichten? Zorg er dan wel voor dat die goed geventileerd is, want het zou vervelend zijn als je op een vochtige zolder slaapt.

Tip 6: Verlichting

Verlichting is belangrijk voor elke ruimte, dus ook voor een zolder. Maar omdat de hoogte van een zolder vaak niet ideaal is, moet je voorzichtig zijn bij het kiezen van armaturen. Als je armaturen kiest die te hoog zijn voor het plafond, loop je het risico dat je je hoofd stoot. Kies daarom in een zolderkamer vaak voor losse lampen, zoals tafellampen, staande lampen of spots die het plafond benadrukken.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons