Het inrichten van een kleine slaapkamer inrichten is lastig. Daarom geven we een aantal tips om dit alsnog goed te kunnen doen. Denk aan het ruimer laten lijken van de kamer, het kiezen van de juiste kleuren en het gebruik van textiel en accessoires. Veel leesplezier!

1. Opruimen

Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor een rustig en ruim ogende slaapkamer. Neem daarom de tijd om onnodige spullen weg te gooien of te recyclen. Zorg er daarnaast voor dat je de ruimte op de muren benut door planken en boordjes te gebruiken voor het opbergen van boeken, kleding en andere voorwerpen.

2. Multifunctioneel meubiliair

Denk bij multifunctioneel meubilair aan bijvoorbeeld een stapelbed, die zorgt voor meer slaapruimte op een kleiner oppervlak om ruimte te behouden voor andere elementen in de kamer. Daarnaast heb je ook meubels als een poef met extra opbergruimte of een bedbank waarop je overdag kunt zitten en ‘s nachts kunt slapen. Door deze makkelijke meubels aan te schaffen, bespaar je een hele hoop ruimte in de kamer.

3. Kies de juiste kleuren

Het is voor een rustgevende sfeer belangrijk om een neutrale kleur te gebruiken (zoals beige, taupe of lichtgrijs). Deze kleuren laten je kamer ook ruimer lijken en het biedt de ruimte om alle kanten op te gaan bij de verdere inrichting van jouw kamer. Je gaat hierna namelijk gebruik maken van accentkleuren om de slaapkamer persoonlijker en stijlvoller te maken. Hierbij zou je ook kunnen denken aan schilderijen of kussens. Ten slotte kies je voor een lamp met een lichtkleur die goed bij de slaapkamer past.

Probeer bij het kiezen van accentkleuren te kijken naar tinten die elkaar aanvullen, zoals de combi marineblauw met geel en groen of zachtroze naast groenblauw. Vergeet hierbij niet rekening te houden met natuurlijk licht en het gebruik van gordijnen.

4. Kleden, kussens en dekens

Kleden, kussens en dekens

Vloerkleden zorgen voor een warme, gezellige uitstraling van een slaapkamer en ze zijn lekker warm om tijdens een koude winternacht je opgewarmde voeten op te plaatsen bij het opstaan. Ze zijn er in allerlei maten die je geheel aan de stijl van jouw slaapkamer kunt aanpassen.

Kussens en dekens zijn ook een must-have, omdat ze, naast de gezelligheid in de kamer te bevorderen, comfort bieden tijdens het lezen van een boek of een poging om te slapen. Wees hierbij creatief en kies voor kleden, kussens en denken die passen bij de stijl en kleur van jouw kamer.

5. Gordijnen

Gordijnen maken ook een groot deel uit van de inrichting van jouw slaapkamer. Ze zorgen voor privacy, bepalen de hoeveelheid natuurlijk licht dat de slaapkamer binnenkomt en laten jouw ramen groter lijken. Hang ze bij voorkeur van de vloer tot plafond en/of van muur tot muur. Wanneer je overdag natuurlijk licht door de gordijnen wilt laten schijnen, kies je voor transparante gordijnen.

Conclusie

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de inrichting van een kleine slaapkamer. Slaapwijsheid.nl hoopt dat deze vijf tips je helpen bij het verzorgen van een goede inrichting voor jouw slaapkamer!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons