Met zoveel soorten raamdecoratie kan kiezen wel heel lastig worden. Iedereen zal persoonlijke afwegingen maken en de pluspunten tegen de minpunten afzetten om tot een keuze te geraken. Wij geven je alvast een duwtje in de rug door vijf voordelen van rolgordijnen op te sommen. Zo wordt kiezen wel heel eenvoudig!

Strak design

Rolgordijnen vallen op omdat ze niet opvallen. Met andere woorden; ze overheersen niet in de ruimte. Met de keuze voor een specifiek materiaal of een trendy kleur kun je ervoor kiezen dat de rolgordijnen opvallen, of kies de kleuren van omringende muren om er een ‘beweegbare muur’ van te maken. Zo worden rolgordijnen regelmatig in loft appartementen opgehangen als ‘room divider’. Of je maakt van een wit rolgordijn een enorm scherm voor je beamer. Dat is echt een thuisbioscoop!

Betaalbare raamdecoratie

Zeker als je alle vensters in de woning van raamdecoratie wilt voorzien dan tikt de totale som flink aan. Als je voor een scherpe prijs nieuwe gordijnen wilt kopen maar niet wilt bezuinigen op kwaliteit, dan is er geen betere keuze dan rolgordijnen. De prijs ligt lager in vergelijking met andere soorten raamdecoratie die vergelijkbare kwaliteit bieden. Kies wel bij voorkeur voor gordijnen op maat. Daar heb je meer en langer plezier van.

Keuze uit lichtdoorlating

Keuze uit lichtdoorlating

Sommige types raamdecoratie zijn altijd geheel verduisterend. Daarnaast is er vitrage dat juist altijd doorzichtig is. Rolgordijnen kunnen doorzichtig, half-verduisterend of geheel verduisterend zijn. Je hebt daarbij meerdere keuzes, per ruimte kun je een afweging maken. Misschien wil je in de huiskamer met gesloten gordijnen nog wat licht doorlaten overdag, op de slaapkamer zul je eerder compleet verduisterend kiezen voor een optimale nachtrust. De keuze is aan jou!

Eenvoudig te automatiseren

Het mechanisme van een rolgordijn is vernuftig maar niet heel ingewikkeld. Een rol met een lap stof wikkelt op of af. Je bedient dit systeem met koordjes. Dit is eenvoudig te automatiseren door een klein kastje met motor op de gordijnrails te monteren. Kijk op Somfy.nl voor deze apparaten en bijbehorende accessoires. Je kunt zo heel eenvoudig een rolgordijn op afstand bedienen, de koordjes kunnen helemaal verwijderd worden. Bediening kan met een Somfy afstandsbediening, een app op je smartphone of tablet maar ook met een tijdschakelaar of zelfs met een lichtmeter die ‘ziet’ wanneer de zon opkomt of ondergaat.

Veel combinatiemogelijkheden

De wijze waarop je rolgordijnen kunt combineren zijn onovertroffen. We hebben zojuist al automatisering genoemd. Je kunt nog veel verder gaan dan de Somfy lijn producten door bijvoorbeeld verlichting van Hue of luidsprekers van Sonos te koppelen. Zo bouw je binnen de kortste keren een complete smart home. Dan is er nog de optie om meerdere elektrische rolgordijnen te koppelen aan dezelfde afstandsbediening of via een app. Zo kun je meerdere gordijnen tegelijkertijd bedienen. Een optie die we steeds vaker zien is de meerlaagse stijl. Dan worden er meerdere (half)doorzichtige rolgordijnen overlappend opgehangen. Zo kun je op ieder moment van de dag bepalen hoeveel verduistering en/of privacy je wilt hebben. Kortom; rolgordijnen zijn enorm veelzijdig!

Andere soorten raamdecoratie hebben uiteraard ook pluspunten, maar rolgordijnen hebben zichzelf wat ons betreft ruimschoots bewezen. Wat vind jij?

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons