Je kent het wel, je gaat verhuizen en alle kosten die daarbij komen kijken worden op je afgevuurd. Niet alleen de kosten rondom de koop van het huis, maar ook de verhuizing én het aanpakken van andere klussen om het naar je zin te maken, komen er ook nog bij. De nieuwe vloer, het stuc- en schilderwerk, die nieuwe keuken. Kortom, het loopt allemaal flink op. Ga met deze 5 tips voor goedkopere alternatieven van dure klussen in en om het huis!

Je keuken wrappen

Die keuken in het huis kan nog prima mee, maar het is niet helemaal jouw smaak. Je kan dan natuurlijk een nieuwe keuken kopen, maar dat is ontzettend duur. Je keuken laten wrappen is dan wellicht een goed alternatief. Het is namelijk helemaal van nu! Je moet het misschien wel laten doen door een specialist, maar voor aanzienlijk minder geld heb je in een handomdraai een gloednieuwe keuken. Gemiddeld liggen de kosten voor het laten wrappen van je keuken tussen de vijfhonderd en duizend euro.

Tuinmeubels van steigerhout

Voor de aanschaf van een nieuwe tuin set moet je flink in de buidel tasten. De prijs valt vaak tegen en het is misschien ook nét niet het model dat je zoekt. Ga daarom lekker zelf aan de slag en maak van steigerhout je droom set. Een paar kussens erin en klaar is Kees! Nog goedkoper maar ook leuk, maak zelf banken en stoelen van pallets. Scheelt een hoop werk en tijd.

Tuinmeubels van steigerhout

Vinyl in gietvloer look

Een gietvloer is prachtig, maar kan ook vrij duur zijn. Een goedkoper alternatief voor bijvoorbeeld die beton of steenlook vloer die je zo graag wil is vinyl. Vinyl vloeren zijn heel makkelijk in onderhoud en hebben geen speciale behandeling nodig eens in de zoveel tijd. Vinyl kun je naast de gietvloer look in veel verschillende designs krijgen en is makkelijk te leggen.

Boomschors of kiezels in plaats van tuintegels

Het aanleggen van de tuin kan flink in de kosten lopen en ook een hele hoop werk met zich mee brengen. Bespaar je liever geld en tijd? Denk dan eens aan de volgende alternatieven. Tegels zijn misschien je eerste keuze, maar heb je al eens gedacht aan kiezels als tuin bedekking, of boomschors? Een goedkope oplossing met een sfeervol resultaat. Combineer het met siergras en kleurrijke bloemen en de tuin ziet er weer fantastisch uit!

Ga niet voor de dichtstbijzijnde bouwmarkt

Een bouwmarkt in je buurt is hartstikke fijn, maar wat als dat net de duurste blijkt te zijn voor de materialen die jij nodig hebt? Doe daarom een beetje research en rijd misschien iets verder dan dat je normaal gewend bent. Vergelijk de prijzen van een aantal bouwmarkten in Nederland, of net over de grens, en zie of ze wellicht gunstige acties hebben. Mocht je eenmaal thuis dan toch die spijkers vergeten zijn, dan kun je uiteraard nog even snel naar die bouwmarkt bij jou om de hoek.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons