Heb je een werkplaats welke niet goed geïsoleerd is? Dan is het fijn om een werkplaatskachel aan te schaffen. Zo kan je het hele jaar door blijven werken en knutselen in aangename temperaturen. Niemand wil namelijk werken met hele koude handen of voeten. Een aangename temperatuur zal er niet alleen voor zorgen dat het behaaglijk is, ook zal je veel prettiger en daardoor secuurder werken. 

Wanneer je een werkplaatskachel aan wil schaffen zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Wij zetten de tips graag voor je op een rij zodat je geen miskoop begaat.

Let goed op het bereik

De werkplaatskachels zijn bij uitstek geschikt voor ruimtes met wat minder isolatie. Denk hierbij aan een garage, schuur of loods. Doordat het vaak om grotere ruimtes gaat is het belangrijk om te letten op het bereik. Het liefst wil je dat na het aanzetten van de werkplaatskachel de ruimte al snel aangenaam warm is. Heb je een ruimte welke groter is dan 570m2? Dan is het aan te raden om ook eens naar heteluchtkanonnen te kijken. Met het bereik wordt aangegeven hoeveel vierkante meter de werkplaatskachel maximaal kan verwarmen. Zorg er dus goed voor dat je de exacte afmetingen weet. Het zou zonde zijn om een kachel aan te schaffen en er later achter te komen dat het bereik niet toereikend is.

Bekijk altijd het aantal kW van de kachel

Elke kachel heeft zijn eigen vermogen, vaak uitgedrukt in watt of kilowatt. Hoe hoger het aantal watt van de kachel, des te sneller zal de kachel de ruimte kunnen verwarmen. Wel is het zo dat deze kachels meer verbruiken. Er is namelijk meer energie nodig om het werk te kunnen doen. Wil je het liefst er snel warm bij kunnen zitten of staan? Kies dan wel voor een kachel met een hoger aantal kW.

Kies een type werkplaatskachel welke bij jouw situatie past.

Geen werkplaatskachel is hetzelfde. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Gelukkig, want infraroodverwarming hangen in een grote garage helpt vaak niet. Wel zijn er andere typen werkplaatskachels die je in overweging  moet nemen. Wij zetten de belangrijkste punten van ieder type graag voor je op een rijtje.

  • De werkplaats ventilatorkachels zijn geschikt voor kleinere ruimten. Ventilatorkachels zijn licht en gewicht en daarmee makkelijk verplaatsbaar in een ruimte. Een groot voordeel is dat deze kacheltjes de werkruimte snel kunnen verwarmen. Zo weet je zeker dat vlak na het aanzetten je al in een lekkere warme ruimte kan werken.
  • De keramische werkplaatskachels verwarmen de garage of schuur door middel van een keramisch element. Hoewel de kachel een keramisch element bevat is hij wel erg veilig. De kachel wordt namelijk minder warm dan andere kachels. Door dat de kachel minder warm wordt zal stof ook niet verbranden wanneer het in aanraking komt met de kachel. Hierdoor heb je geen last van nare geuren.

Kies een kachel welke veilig is

Bij elke kachel die je wil kopen staat veiligheid voorop. De veiligheid van elke kachel wordt aangegeven met de zogenoemde isolatieklasse, de IP. Elke IP klasse heeft twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de bescherming weer en het tweede cijfer de waterdichtheid. Veel werkplaatskachels hebben IP24. Dit betekend dat het middelgrote voorwerpen zijn welke bescherming bieden tegen vingeraanraking. Ze zijn alleen aan te raken met meetapparatuur en beschermd tegen het binnendringen van voorwerpen die groter zijn dan 12,5 mm. Daarnaast zijn ze plenswaterdicht en is er geen schade bij een besproeiing met 10 liter per minuut.

Laat je informeren door een expert

Een expert kan je alle ins-en-outs vertellen over de verschillende soorten werkplaatskachels. Wanneer jij jouw situatie verteld zal de expert je verschillende soorten en modellen kunnen laten zien. Er zijn hangende werkplaatskachels maar ook staande. Kies bij voorkeur een winkel uit met een ruim aanbod aan kachels, zo weet je zeker dat er voor jouw werkplaats een passende kachel te verkrijgen is.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons