Wie is er nou niet opgegroeid met de prachtige blokjes van Lego? Het is kleurrijk, het is creatief, het spreekt tot de verbeelding en het kan ronduit verslavend zijn. Er zijn verzamelaars van Lego die de meest zeldzame sets hebben liggen. Als je twijfelt of je al dan niet Lego in huis moet halen, laat ons dan 5 goede redenen met je delen waarom Lego geweldig is. Waarschijnlijk ben je aan het eind van dit artikel overtuigd!

1. Het leert creativiteit en verbeelding

Een van de beste dingen van Lego is dat er geen regels zijn. In tegenstelling tot het meeste speelgoed dat een specifieke functie of uitkomst heeft, is bij Lego de sky the limit. Kinderen kunnen letterlijk alles bouwen wat ze kunnen bedenken, wat de creativiteit en verbeelding bevordert. En zoals we allemaal weten zijn dat twee kwaliteiten waar ze later in hun leven profijt van zullen hebben. Een kind dat op jonge leeftijd creatief leert te zijn, zal dit later tijdens school of werk ook kunnen toepassen.

2. Het moedigt kinderen aan om samen te spelen

In het huidige tijdperk van digitale schermen en zelf spelen is het belangrijker dan ooit om kinderen aan te moedigen tot interactie en samen spelen. Lego biedt broers en zussen of vrienden de perfecte gelegenheid om samen te werken en iets geweldigs te bouwen, samen!

3. Het helpt de fijne motoriek te ontwikkelen

Het-helpt-de-fijne-motoriek-te-ontwikkelen

Bouwen met Lego vereist fijne motoriek, zoals het vasthouden van kleine stukjes en ze nauwkeurig op hun plaats leggen. Vooral voor jongere kinderen is dit een geweldige manier om die belangrijke spieren te ontwikkelen en te versterken. Voor de hele kleine kinderen is er ook nog Lego Duplo, dit is net wat gemakkelijker te bouwen.

4. Het kan het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde vergroten

Er gaat niets boven het gevoel van voldoening als je kleintje eindelijk die lastige set af heeft… of als ze helemaal zelf een origineel ontwerp bedenken. Met elke succesvolle creatie groeit het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van kinderen. Het is erg belangrijk voor een kind dat zichzelf aan het ontwikkelen is, dat er genoeg zelfvertrouwen is. Wanneer het fouten durft te maken zal het veel meer leren.

5. Het is gewoon leuk!                                                                        

Laten we de allerbelangrijkste reden niet vergeten, en dat is dat het gewoon leuk is! En soms is plezier precies wat onze kinderen nodig hebben. Daarom is Lego misschien wel het allerleukste cadeau voor een verjaardag van een kind. Heeft jouw kind een kinderfeestje? Ook dan is het geweldig om te geven, en Lego is beschikbaar voor elk budget. De mooiste sets van Lego vind je bij Top1Toys.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons