Een badkamer renoveren kan een hele uitdaging lijken, vooral als je al wat ouder bent en graag comfortabel wilt blijven wonen. Gelukkig zijn er diverse manieren om je badkamer een upgrade te geven zodat je langer gebruik kunt maken van je badkamer, zelfs als je moeilijk ter been bent. Hieronder lees je vijf slimme en praktische ideeën.

1. Plaats een inloopdouche

Een inloopdouche biedt niet alleen een moderne uitstraling, maar vooral veel gebruiksgemak. In tegenstelling tot een traditionele douchebak of een bad, stap je direct de douche in zonder opstapje. Dit maakt de inloopdouche ideaal voor ouderen of mensen met beperkte mobiliteit.

In badkamers met inloopdouche is er geen kans om te struikelen over hoge randen. Bovendien kun je eenvoudig een douchestoel plaatsen voor extra comfort en veiligheid. De vloer is vaak voorzien van een anti-sliplaag, wat de kans op uitglijden minimaliseert. Het installeren van handgrepen geeft extra houvast en maakt het in- en uitstappen nog veiliger. Denk ook aan een thermostatische kraan, die zorgt voor een constante en aangename temperatuur.

De inloopdouche is ook makkelijk schoon te houden. Geen randjes en richels waar vuil zich kan ophopen, maar een strakke vloer en wand die je snel af kunt nemen. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook moeite. Bovendien kun je kiezen voor grote glazen wanden die de ruimte optisch groter maken.

2. Ontdek het comfort van een instapbad

Een instapbad is een perfecte oplossing als je graag blijft genieten van een warm bad, maar moeite hebt met in- en uitstappen. Een instapbad heeft een deurtje aan de zijkant, waardoor je eenvoudig in- en uit kunt stappen zonder je been hoog op te tillen.

Het instapbad sluit waterdicht af wanneer je erin zit. Dit biedt niet alleen veiligheid, maar ook het vertrouwde comfort van een normaal bad. Instapbaden zijn vaak voorzien van zitplaatsen en handgrepen, zodat je ontspannen en zonder risico kunt badderen. Sommige modellen hebben zelfs een whirlpoolfunctie, wat bijdraagt aan extra ontspanning en pijnverlichting.

Bij de keuze voor een instapbad is het belangrijk om te letten op de afmetingen en de indeling van je badkamer. Er zijn verschillende maten en uitvoeringen beschikbaar, zodat je altijd een geschikt model kunt vinden dat in jouw badkamer past.

3. Een douche-WC voor extra hygiëne en comfort

Een douche-wc combineert de functionaliteit van een toilet met de voordelen van een bidet. Dit betekent dat je na gebruik van het toilet automatisch gereinigd wordt met water. Dit biedt extra hygiëne en comfort, vooral voor mensen die minder mobiel zijn.

Een douche-wc is voorzien van verschillende instellingen, zoals watertemperatuur en sproeikracht. Sommige modellen hebben zelfs een verwarmde zitting en een ingebouwde föhn om je droog te maken. Dit maakt het gebruik van toiletpapier overbodig en zorgt voor een fris en schoon gevoel.

De installatie van een douche-wc kan eenvoudig zijn, vooral als je al een stroomaansluiting in de buurt hebt. Het biedt een luxe upgrade voor je badkamer die je dagelijks comfort zal verhogen. Daarnaast draagt het bij aan een betere persoonlijke hygiëne, wat belangrijk is voor je gezondheid en welzijn.

4. Handige handgrepen en steunen

Handige handgrepen en steunen

Veiligheid in de badkamer is essentieel, vooral als je wat ouder wordt. Het plaatsen van handgrepen en steunen op strategische plekken kan je helpen om veilig te bewegen. Denk aan handgrepen bij de douche, het toilet en de wastafel.

Deze hulpmiddelen bieden niet alleen ondersteuning, maar geven ook een gevoel van zekerheid. Ze zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en materialen, zodat je altijd iets vindt dat past bij jouw badkamerinterieur. Handgrepen kunnen eenvoudig aan de muur gemonteerd worden en zijn vaak verstelbaar in hoogte.

Steunen zijn ook handig bij het in- en uitstappen van het bad of de douche. Ze bieden net dat beetje extra houvast dat je nodig hebt om veilig te bewegen. Met deze aanpassingen kun je langer zelfstandig en comfortabel gebruik maken van je badkamer.

5. Een verhoogd toilet voor minder belasting

Een verhoogd toilet kan een groot verschil maken in gebruiksgemak. Voor mensen die moeite hebben met bukken en opstaan, biedt een verhoogd toilet een comfortabele zitpositie. Het verkleint de afstand tussen zitten en staan, waardoor je minder belasting op je knieën en rug ervaart.

Er zijn verschillende manieren om je toilet te verhogen. Je kunt kiezen voor een speciaal verhoogd toilet, of een toiletverhoger die je op je bestaande toilet plaatst. Beide opties bieden dezelfde voordelen en kunnen eenvoudig geïnstalleerd worden.

Een verhoogd toilet is vaak voorzien van extra brede zittingen en handgrepen aan de zijkant voor extra ondersteuning. Dit maakt het gebruik van het toilet veiliger en comfortabeler. Het is een kleine aanpassing met een groot effect op je dagelijkse comfort. Met deze vijf tips kun je jouw badkamer niet alleen moderniseren, maar ook veel veiliger en comfortabeler maken. Door kleine aanpassingen te doen, kun je langer zelfstandig blijven wonen en optimaal genieten van je badkamer.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons