Als je je huis gaat inrichten zijn er verschillende huisstijlen waaruit je kan kiezen. Dit kan best lastig zijn, want je moet beslissen welke stijl het beste bij je past. Liever modern of traditioneel? De mogelijkheden zijn eindeloos, en gelukkig zit je niet aan één stijl vast. In deze blog hebben we 5 soorten stijlen waarmee jij je woonkamer kunt inrichten.

Moderne stijl

Bij een moderne huisstijl draait het voornamelijk om de strakke lijnen en eenvoud. De meubels zijn strak, eenvoudig en hebben een minimalistisch ontwerp. De nadruk ligt op uitstraling boven functie. De kleuren zijn neutraal, er wordt vaker gekozen voor dezelfde kleuren. Denk hierbij aan zwart, wit en grijs. Metallic kleuren, bij voornamelijk accessoires of details,  zijn ook erg populair binnen de moderne design.

Traditionele stijl

De traditionele stijl is het tegenovergestelde van de moderne stijl. Het is warm, sfeervol en uitnodigend. Er wordt meer gebruik gemaakt van comfortabele meubelen en leuke kleedjes, kussentjes en wanddecoratie. Houtsoorten als mahonie en kersenhout zijn populair in traditionele meubels. Stoffen als fluweel en linnen komen ook veel voor. De kleuren zijn meestal gedempt en er wordt ook wel gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren wat past bij de houtelementen van de meubels.

Minimalistische stijl

Minimalistische stijl is vergelijkbaar met moderne stijl in die zin dat de nadruk ligt op eenvoud en strakke lijnen. De minimalistische stijl gaat echter nog een stap verder door alle overbodige elementen weg te laten. Denk aan weinig tot geen decoratie en details. Dit resulteert in een zeer rommelvrije en het kan ogen tot een ruime ruimte.

Boheemse stijl

Bij de Boheemse stijl gaat het om het mixen en matchen van verschillende elementen om een unieke ruimte te creëren. Deze stijl wordt gekenmerkt door meubels met eclectische ontwerpen en kleurrijke stoffen of patronen. Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van houtelementen, zoals in bijvoorbeeld de meubels. Binnen de bohemian stijl vindt je ook vaak planten en natuurlijke kleuren zoals groen, bruin met tinten zwart of wit.

Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl staat bekend om zowel eenvoud en functionaliteit. Als je op zoek bent naar een woonkamer die zowel stijlvol als praktisch is, is Scandinavisch de juiste keuze. Deze stijl kenmerkt zich door meubels met strakke lijnen en gedempte kleuren of patronen. Het is een wat ruwere stijl met hier en daar een sfeervol element.

Financieren

Financieren

Bij het inrichten van een geheel nieuw huis of woonkamer in een bepaalde stijl komen hier financien bij kijken. Er zijn verschillende manieren om dit te financieren, naast de traditionele bankafschrijving. Zo kan je bijvoorbeeld beginnen met investeren in crypto, de winst die je hieruit haalt kun je gebruiken voor het inrichten van jouw woonkamer! Neem een kijkje bij www.anycoindirect.eu en bekijk de mogelijkheden zoals Bitcoin kopen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons