Je woning is een plek waar je ook in de verre toekomst nog van het leven zal genieten. Hiervoor dien je echter wel ervoor te zorgen dat je huis beschermd is tegen allerlei elementen. Daarom is het zaak om hier wat tegen te doen, en in deze blog vertellen we je over de doe-het-zelf klussen die je hier zeker van pas komen.

Gevels impregneren

In de eerste plaats is het slim om aan gevel impregneren te doen. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je gevel niet langer last heeft van vocht en schimmel. Daarnaast kunnen algen je gevel niks meer maken, waardoor er ook op dit vlak nooit schade aan je woning ontstaat. Hierbij is het slim om een pakket voor het impregneren van tegels te kopen, want hiermee zorg je ervoor dat je meteen aan de slag kan met het klussen zelf.

Ramen en deuren afdichten

Een andere belangrijke klus die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren, is het afdichten van ramen en deuren. Dit helpt enorm in het buitenhouden van tocht en vocht. Door simpelweg tochtstrips en kit aan te brengen, kun je ervoor zorgen dat je woning beter geïsoleerd is. Hierdoor hou je de kou en vocht buiten, en de warmte en comfort binnen. Het is een klusje dat niet veel tijd kost, maar wel een groot verschil maakt in je wooncomfort en energieverbruik.

Ramen en deuren afdichten

Losse dakpannen vervangen

Vervang verder losse dakpannen. Losse of gebroken dakpannen kunnen namelijk voor flinke problemen zorgen, zoals lekkages en vochtproblemen in je huis. Niemand zit te wachten op water dat door het plafond sijpelt, toch? Wees daarom slim door eens in de zoveel tijd je dak te inspecteren en meteen dakpannen die kapot zijn te vervangen. Het is niet alleen een kwestie van voorkomen dat je huis nat wordt, maar ook van het behoud van de waarde en de levensduur van je woning.

Je tuin onderhouden

Onderhoud tevens je tuin. Waarom? Hiermee zorg je ervoor dat bijvoorbeeld los waaiende takken je woning niet zomaar beschadigen. Start met het regelmatig maaien van het gras en vergeet niet de randen netjes bij te werken voor een verzorgd geheel. Vergeet niet de heggen en struiken te snoeien zodat ze hun mooie vorm behouden en gezond blijven.

Dakgoten ontstoppen

Ontstop tot slot al je dakgoten. De reden om dit te doen? Verstoppingen kunnen leiden tot overstromingen en waterschade aan je huis en tuin. Een paar keer per jaar je ladder pakken en de dakgoten goed schoonmaken, kan je dus een hoop ellende besparen. Zorg ervoor dat je alle bladeren, takjes en ander vuil verwijdert, zodat het regenwater weer vrij kan stromen. Controleer ook meteen of er geen scheurtjes of lekken in de goten zitten die gerepareerd moeten worden.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons