Ben jij niet helemaal blij meer met de vloer in je woning? Dan zou je erover na kunnen denken om een nieuwe vloer aan te schaffen. Een nieuwe vloer in huis kan namelijk wonderen doen, want het kan meteen een andere uitstraling creƫren. Een nieuwe vloer kiezen kan nog best een lastig proces zijn, want tegenwoordig heb je echt enorm veel keuze. Of je nu inspiratie gaat opdoen bij een speciaalzaak in vloeren of in een magazine: je zult zien dat je veel verschillende soorten vloeren gaat tegenkomen. Waar je op kan letten als je een nieuwe vloer gaat kiezen? Wij zetten in dit artikel wat handige tips op een rij, zodat het voor jou wellicht wat makkelijker wordt om de ideale vloer uit te kiezen!

Kies een vloer die past bij de ruimte

Voordat je daadwerkelijk op zoek gaat naar een geschikte vloer, is het verstandig om te kijken naar een vloer die goed past bij de ruimte. Ben je op zoek naar een vloer voor in de woonkamer, keuken of badkamer? Niet elk materiaal van vloeren is geschikt voor elke ruimte, waardoor het belangrijk is om op zoek te gaan naar het juiste materiaal. Voordat je op zoek gaat naar een parketvloer, houten vloer, laminaatvloer, PVC vloer, gietvloer of tegelvloer is het daarom goed om te kijken of het materiaal dat je zoekt wel past bij de ruimte.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je in de keuken of badkamer op zoek gaat naar een vloer die vochtbestendig is. Een houten vloer kan bijvoorbeeld in dit geval dan geen aanrader zijn. Bepaal dus eerst goed voor welke ruimte je een vloer zoekt en aan welke eisen deze vloer dan moet voldoen. Zodra je dit weet, kun je bepaalde materialen afstrepen en wordt jouw zoektocht makkelijker.

Hoe wordt de vloer gebruikt?

Waar je ook rekening mee moet houden als je een nieuwe vloer wilt kopen, is hoe de vloer gebruikt zal worden. Wat is de levensstijl van de mensen die in huis wonen? Als je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren hebt, is de kans op slijtage van de vloer wat groter. Ook is het dan een aanrader om te kijken naar een vloer die gemakkelijk schoon te maken is. Houd dus rekening met de situatie thuis en beslis op basis daarvan welk materiaal het handigste zou zijn in huis.

Kies de juiste kleur

Kies de juiste kleur

Ben je er over uit welk materiaal vloer je graag zou willen hebben? Dat is mooi, want dan ben je al een goed eind op weg. De volgende stap hierbij is om een kleur uit te kiezen. En dit kan nog best lastig zijn. Je wilt een mooie vloer in huis hebben, maar het is natuurlijk wel zo fijn als deze vloer goed te matchen is met de rest van jouw interieur. Je wilt tenslotte voorkomen dat je straks een vloer in huis hebt die compleet misstaat met bijvoorbeeld jouw meubels en accessoires.

Kijk dus voor het kiezen van een nieuwe vloer zeker naar je interieur. Welke kleuren zijn daar nu in verwerkt? Houd dit goed in je achterhoofd als je een passende vloer zoekt. Wil je een moderne look uitstralen met jouw interieur? Dan kan een iets donkere kleur vloer een aanrader zijn. Als je zelf al een druk interieur hebt en wat meer rust wilt uitstralen, kan het juist een goede optie zijn om te kiezen voor een lichte vloer. Meer sfeer en warmte uitstralen thuis? Dan kun je een houten vloer of laminaatvloer zeker overwegen.

Vloerverwarming of niet?

Bij het kiezen van een nieuwe vloer is het ook goed om rekening te houden met eventuele vloerverwarming. Dit wordt tegenwoordig steeds populairder en het zou dan ook zeker een optie zijn om dit te realiseren. Het is belangrijk om hierover na te denken, want het vergt wel wat aandacht. Heb je al vloerverwarming bij jouw huidige vloer thuis, of zou je dit graag willen bij jouw nieuwe vloer? Dan is het wel belangrijk dat je een nieuwe vloer kiest dat hier ook geschikt voor is. Niet iedere vloer is namelijk geschikt voor vloerverwarming.

Als je nog geen vloerverwarming hebt, is het goed om na te denken over deze stap. Het is een flinke investering en je moet jezelf afvragen of het dit waard is. Dit is natuurlijk afhankelijk van de ruimte waarvoor jij een nieuwe vloer wilt hebben. Vloerverwarming komt meestal voor in ruimtes als de woonkamer, keuken of badkamer. Denk er dus goed over na of je dit wilt hebben in huis of niet.

Met de tips hierboven kan het makkelijker worden om een mooie nieuwe vloer uit te kiezen. Houd hier dan ook zeker rekening mee, je wilt tenslotte wel de juiste vloer uitkiezen. Een goede vloer kiezen voor thuis is van groot belang, want zo kun je weer een lange tijd vooruit!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons