Onlangs enkele tweedehands vintage stukken op de kop getikt? Deze zullen ongetwijfeld veel authenticiteit toevoegen aan je interieur, hoewel ze soms eerst een opknapbeurt nodig hebben. Dit kan simpelweg door een laagje verf, of je kan een andere techniek toepassen. Wanneer ze hun oude charme weer uitstralen, zijn ze klaar om gecombineerd te worden met andere decoratie-elementen. Benieuwd naar manieren om oude meubels terug op te knappen? Hier vind je er alvast 4.

  1. Decoupage

Een eerste veelgebruikte techniek is decoupage. Hierbij breng je papieren prints aan op de meubelstukken met behulp van lijm en een laag vernis. Denk aan vintage postkaarten, krantenknipsels, behang of andere originele zaken die je terugvindt bij het oud papier. Pas je deze manier toe, dan bekom je al zeker een zeer uniek resultaat dat niemand anders in de woonkamer heeft staan. Je moet er alleen even de tijd voor nemen. 

  1. Vernieuwen van stoffering 

Heeft je zetel of stoel zijn beste tijd gehad, maar krijg je het niet over je hart om hem weg te doen? Overweeg dan om de stoffering ervan te vernieuwen. Kies bijvoorbeeld voor een retro bloemenprint of een fluweelachtige textuur. Aan de hand van deze techniek vernieuw je je fauteuils in elke woonstijl, en hoef je er geen enkele meer naar het containerpark te brengen. Daarnaast creëer je zo opnieuw erg originele meubelstukken. 

  1. Creatieve opslag

Verliefd op een bepaalde vintage kist die je in de kringloopwinkel vond, maar weet je niet meteen hoe hij kan bijdragen aan je interieur? Neem hem dan toch mee, en gebruik deze als creatieve opbergoplossing. Schuif hem bijvoorbeeld onder je twijfelaarsbed voor een kleine kamer, of stapel hem met andere elementen om een uniek nachtkastje te creëren. Een andere mogelijkheid is om deze te verven of bekleden zodat hij beter in het interieur past. 

  1. Verander de functie 

Je hoeft vanaf nu dus nooit meer leuke vintage stukken in de kringloopwinkel te laten staan. Wanneer je niet meteen weet hoe ze zullen bijdragen aan de uitstraling van een bepaalde ruimte, pas je simpelweg de functie ervan aan. Dit geldt bovendien ook voor oude meubels die je al hebt, zodat je ze niet weg hoeft te doen. Gebruik bijvoorbeeld al je creativiteit om een bankje te maken van een vervallen bedframe. Dit doe je eenvoudig door het hoofdeinde te verwijderen en er kussens aan toe te voegen voor een hoge gezelligheidsfactor. Daarnaast doet een laagje verf altijd wonderen.  

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons