Ben je toe aan een nieuwe look in je interieur, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Geen zorgen, want met deze tips ben je al een heel eind op weg om je interieur een frisse en nieuwe uitstraling te geven. Of je nu gaat voor een totale make-over met nieuwe meubels en een nieuw kleurenpalet, of je alleen maar een paar kleine aanpassingen wilt maken. Met deze 4 x tips ben je klaar voor een frisse start!

Vervang een of twee meubelstukken

Door een of meerdere meubelstukken te vervangen, creëer je al een hele nieuwe uitstraling in huis. Denk hierbij aan prominente stukken zoals een bankstel of eettafel. Kijk goed rond in huis welke meubels toe zijn aan vervanging en bezoek meubelwinkels om op zoek te gaan naar mooie nieuwe exemplaren. Combineer ook verschillende materialen, zoals een zacht plaid over een stoere leren bank. Of kies voor meubels van verschillende stijlen, zonder dat het rommelig of te druk wordt. Houdt de sfeer verder rustig door het kleurenpalet goed in de gaten te houden.

Maak goed gebruik van kleur

Het gebruik van kleur heeft een grote invloed op de sfeer in jouw interieur. Kies voor een nieuwe kleur op de muur of voeg accessoires toe in de kleur die past bij het gevoel dat je wilt uitstralen. Ga je voor een rustige sfeer? Dan zijn ‘neutrale’ kleuren als beige en wit een goed idee. Wil je liever kleur in je interieur? Dan is er altijd wel een kleur die past bij jouw persoonlijkheid en stijl. Blend de kleuren op de juiste manier zodat het geheel een mooie en harmonieuze sfeer geeft.

Ga voor de juiste verlichting

Ga voor de juiste verlichting

Verlichting is een heel belangrijk aspect in je interieur. Zorg ervoor dat je voor de juiste hoeveelheid licht kiest en dat de verlichting past bij de stijl van jouw interieur. Je kunt verschillende lichtbronnen combineren voor een mooi effect, zoals bijvoorbeeld hanglampen, vloerlampen en tafellampen.

Planten, planten, planten!

Planten zijn een echte ‘must-have’ voor je interieur. Het geeft namelijk leven aan je woning en zorgt direct voor een frisse uitstraling. Ze zorgen voor zuurstof, brengen kleur in huis én geven het geheel een rustgevende sfeer. Kies voor planten die passen bij de stijl van jouw interieur. Ga bijvoorbeeld voor hangplanten als je weinig ruimte hebt of voor grote kamerplanten als je ruimte hebt voor een eyecatcher.

Met deze tips kun je je interieur zeker een frisse nieuwe look geven. Heb vooral veel plezier bij het uitvoeren van deze tips en maak er iets moois van! Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan eens op woonblogs of in tijdschriften.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons