Een groot gedeelte van Nederland wordt geraakt door de fors gestegen gasprijzen, dat resulteert onder andere in een hoge energierekening. Veel Nederlanders laten de kachel nu dan ook lekker uit. Toch weten we allemaal dat de winter nadert. Gelukkig zijn er manieren om het huis lekker warm te krijgen zonder dat je de kachel constant aan hoeft te draaien. In deze blog geven we je drie handige tips om je energierekening laag te houden of laag te krijgen!

Zorg voor goede isolatie

Weet je toevallig met welke materialen jouw huis geïsoleerd is? De huizen die nu worden gebouwd, zijn allemaal voorzien van een spouwmuur. Deze is verplicht bij nieuwbouwhuizen sinds 1960. Deze isolatie zorgt ervoor dat het water van buiten niet naar binnen kan dringen. De kans dat je een spouwmuur isolatie hebt is dus erg groot, maar hoe zit het met de rest? Veel mensen hebben een schuin dak, dit wordt ook wel een hellend dak genoemd. Je kunt hellende daken (laten) isoleren. Hoewel het effectiever is om het dak van buiten te isoleren, kun je het ook van binnenuit doen. Je hebt verschillende opties als het aankomt op het isoleren van de daken, denk bijvoorbeeld aan de volgende materialen: minerale wol, steenwol of houtvezel. Als je de hellende daken laat isoleren, kan dit de energierekening met wel dertig procent verlagen!

Maak gebruik van kaarsjes

Maak gebruik van kaarsjes

Deze tip is erg logisch, maar misschien had je er nog niet zo over nagedacht. Kaarsjes geven warmte af. Er komt best wel veel warmte van stompkaarsen af. Als je een aantal flinke stompkaarsen neerzet, kun je jouw huis gemakkelijk opwarmen. Naast de verwarmende eigenschappen, zijn kaarsen ook een erg gezellige toevoeging aan het huis. Houd er wel rekening mee dat je de kaarsen zo min mogelijk onbeheerd achterlaat. Dit kan wel, maar alleen als ze niet in de buurt staan van brandbare spullen.

Weet waar jouw hoge energierekening vandaan komt

Wist je al dat de verwarming en de warme kraan de twee grootste kostenposten zijn als het aankomt op de energierekening? Deze twee zijn samen verantwoordelijk voor ongeveer zestig procent van de energierekening. Nu je dit weet is het goed om eens na te gaan hoe jouw huishouden omgaat met energieverbruik. Denk eens na over de efficiëntie van de afwas: laten jullie de warme kraan lopen of maken jullie een sopje? Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de douchetijd, het gebruik van lampen, de oven en dus de mate waarin de kachel wordt aangedraaid.

Opladers in stopcontacten laten zitten is een stiekeme energievreter. Let er dus op dat je de laders uit het stopcontact trekt zodra je er klaar mee bent óf koop verlengsnoeren die je aan en uit kunt zetten. Dit kan je veel geld besparen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons