Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen en manieren om je huis in te richten. Woonstijlen variëren van kleurrijk en druk, tot strak en minimalistisch. En zelfs binnen die woonstijlen kun je volledig jouw eigen stijl bepalen en hanteren. Maar hoe creëer je in de basis een bepaalde woonstijl, zoals een industrieel interieur? Welke kleuren horen op de muren en welke plavuizen kies je uit? Door bepaalde vuistregels aan te houden, kun je in no-time een industriële look in je huis creëren. Hieronder lees je welke dat zijn.

Koele kleuren

Bij het ontwerpen van een industrieel interieur is het belangrijk om na te denken over de kleuren die je gebruikt. Koele tinten, zoals lichtgrijs en antraciet, kunnen helpen om een rustgevende en ontspannen sfeer te creëren. Deze tinten vullen ook de strakke lijnen en stoere oppervlakken van een industriële look aan, waardoor het evenwichtig en organisch lijkt. Bovendien kan het gebruiken van koele kleuren in een industrieel interieur helpen om de schoonheid van natuurlijke elementen zoals baksteen, beton of hout naar voren te brengen. Waardoor je interieur een aards gevoel krijgt.

Vloer in betonlook

Een belangrijk element in een industrieel interieur is de vloer. Betonlook tegels kunnen een uitstekende keuze zijn als vloer voor je industriële interieur. Onder andere vanwege de kleur, de duurzaamheid én het stoere karakter wat de tegels een ruimte kunnen geven. Betonlook tegels zijn niet alleen bestand tegen veel voetverkeer en slijtage, maar geven ook een strakke en verfijnde esthetiek aan de algehele industriële look. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren en texturen, zodat je je betonvloer gemakkelijk kunt aanpassen aan je ontwerp. Of je nu op zoek bent naar een strakke en moderne vloer of juist meer robuust? Het valt niet te ontkennen dat een betonlook vloer de perfecte keuze is voor een industrieel interieur.

Accenten van staal en hout

Accenten van staal en hout

Bij het creëren van een industrieel interieur is staal vaak het materiaal waar je aan denkt bij het afwerken en accentueren van de inrichting. Of het nu gebruikt wordt voor grote structurele steunen, deuren of voor kleinere accenten. Staal kan elke ruimte een gedurfde en stoere uitstraling geven. Perfect voor een industriële look! Maar ook hout mag niet buiten beschouwing worden gelaten. Door verschillende tinten hout te verwerken in een industrieel interieur, kan er een mooie balans ontstaan. Of het nu gebruikt wordt bij een salontafel, boekenplank of als accent op de muren, hout brengt warmte en elegantie in een anders sobere omgeving.

Met deze 3 tips kom je een heel eind om jouw industriële interieur te creëren. Veel succes!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons