Wanneer je een woonkamer hebt, wil je er zeker van zijn dat deze de juiste uitstraling heeft. Je kunt dit doen door kleine accenten in de kamer aan te brengen die de kamer een upgrade geven. Hier zijn wat ideeën:

Denk aan de raambekleding

Verschillende raambekledingen kunnen helpen bij de uitstraling van jouw kamer. Als je bijvoorbeeld een modernere uitstraling wilt, kan je jaloezieën of gordijnen gebruiken. Voor een meer traditionele uitstraling kun je gordijnen of draperieën gebruiken.

De keuze van de juiste raambekleding heeft ook invloed op de privacy en lichtregulering in jouw ruimte. Jaloezieën kunnen meer privacy bieden dan gordijnen in de half-open stand, maar blokkeren licht minder goed. Gordijnen blokkeren licht beter dan jaloezieën, maar moeten of helemaal open staan, of helemaal gesloten.

In-between gordijnen

In-between gordijnen

Je realiseert het je misschien niet, maar gordijnen en jaloezieën spelen een belangrijke rol in hoe jouw woonkamer eruit ziet. Wanneer je een keuze maakt tussen deze twee soorten raambekleding, moet je een aantal dingen in gedachten houden:

  • Denk na over hoeveel licht je in de kamer wilt laten. Als je op zoek bent naar een elegante look met veel karakter, overweeg dan gevoerde gordijnen die meer licht tegenhouden dan in between gordijnen.
  • Ben je van plan veel gasten te ontvangen? Overweeg dan verduisterende gordijnen en rolgordijnen, omdat ze ongewenst zonlicht kunnen blokkeren en ‘s nachts privacy kunnen creëren. Je kunt ook overwegen om ze te coördineren met jouw meubels of vloerbedekking – de beste manier is om kleurenschema’s te gebruiken die elkaar naadloos aanvullen!

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een klassieke keuze voor jouw huis. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en komen in een reeks van stijlen. Als je grote ramen hebt die bedekt moeten worden, zijn houten jaloezieën een uitstekende keuze. Hun horizontale lamellen zijn perfect voor het blokkeren van licht, terwijl er nog steeds veel frisse lucht in de kamer is bij een open raam.

Houten jaloezieën werken ook goed als je iets decoratievers wilt dan traditionele rolgordijnen, maar niet hoog genoeg kunt reiken om een snoerloze optie zoals verticale plisségordijnen zelf te installeren. Dit soort raambekleding wordt meestal geleverd met twee sets bedieningskoorden waarmee je ze aan beide kanten van het raamkozijn kunt openen en sluiten.

Verticale jaloezieën

Verticale jaloezieën zijn een geweldige manier om privacy in jouw woonkamer te creëren. Ze zijn niet duur, komen in veel verschillende stijlen, en ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Verticale jaloezieën houden ook de warmte binnen tijdens de wintermaanden en juist buiten tijdens de zomermaanden.

Je woonkamer kan echt het hart van jouw huis zijn. Met een paar eenvoudige upgrades kan je een ruimte creëren die mooi en functioneel is. Vergeet daarbij dus vooral de raamdecoratie niet!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons