Je hoeft echt niet ver te reizen om een leuke tijd te hebben. Het kan namelijk ook heel dicht bij huis, namelijk in je eigen achtertuin! Een zomer in eigen tuin is als een vakantie in eigen land. Lekker makkelijk en heel vertrouwd. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor leuke, gezellige activiteiten met het hele gezin? Hier vind je 3 originele ideeën voor een fantastische zomer in je eigen tuin.

Organiseer een barbecue voor familie en vrienden

Een warme zomerdag die je lekker kan afsluiten met een gezellige barbecue in je eigen tuin. Wat wil je nog meer? Nodig al je vrienden en familie uit aan het einde van de middag en steek de barbecue alvast aan. Heeft jouw tuin voldoende zitplaatsen voor dit soort gelegenheden? Zo niet, dan kun je kiezen voor een comfortabele lounge set, of een grote tuintafel met stoelen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie tuinset van Van der Garde en zorg dat iedereen een fijn plekje heeft om te zitten. Een hangmat ophangen werkt ook altijd goed. Iedereen wil daar uiteindelijk even in zitten of liggen.

Als de zon onder is kunnen de lampjes en de kaarsen aan, en kun je met z’n alle nog heerlijk genieten van een lange zomeravond. Mocht het af gaan koelen, dan maak je gewoon een gezellig haardvuurtje aan, door middel van een vuurkorf of grote vuurschaal. Een paar dekens erbij, een kop thee of nog een fles wijn en je hebt een avond om nooit te vergeten.

Moet je een beetje op de kleintjes letten? Vraag dan of iedereen iets meeneemt of verdeel de kosten van de boodschappen. Sharing is caring!

Organiseer een barbecue voor familie en vrienden

Kamperen of picknicken in eigen tuin

Heb je (kleine) kinderen? Dan kun je ook het avontuur opzoeken in je eigen tuin! Zet bijvoorbeeld een tent op en laat je kinderen gezellig een nachtje kamperen. Nodig een vriendje of vriendinnetje uit en maak er een origineel logeerpartijtje van. Het lijkt misschien een beetje gek, maar het is een ervaring om nooit meer te vergeten!

De geluiden die ze ’s ochtends in de tuin horen als ze wakker worden, kun je normaal gesproken helemaal niet horen vanuit je slaapkamer. Kamperen in eigen tuin is daarom een groot avontuur. En het grote voordeel, bij heimwee zijn ze gelukkig zo weer thuis.

Tip! Breek de tent niet meteen weer af na het grote kampeeravontuur, want het kan ook nog een hele leuke lounge plek zijn voor de rest van de zomer.

Plaats er wat lekkere kussens in en een paar boeken of tijdschriften, en je zult er nog lang plezier van hebben en veel tijd in doorbrengen. Heel knus ook met een zomers regenbuitje.

Toch liever een activiteit voor het hele gezin? Organiseer een gezellige picknick! Leuke kleden op de grond en lekkere broodjes erbij. Een leuke en originele manier om samen tijd door te brengen en herinneringen te maken. Want ook die picknick in de tuin vergeet je niet snel.

Tuinspelletjes

Tuinspelletjes als jeu de boules, voetbal of een waterballonnengevecht, zijn ideaal voor leuke zomerse middagen in de tuin. Je kan het er namelijk altijd bij pakken als je het even niet weet.

Zijn jullie lekker competitief? Dan is het ook leuk om een toernooi te organiseren met het hele gezin. En de oudhollandse spelletjes, zoals spijkerpoepen en zaklopen, mogen natuurlijk niet uitblijven. Allemaal in een handomdraai geregeld en vanuit het gemak van je eigen tuin. Succes gegarandeerd!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons