Veel doe-het-zelvers zijn veel in de weer met hout en gipsplaten, maar niet zo vaak met kunststof platen. Dit terwijl kunststof juist op verschillende plaatsen uitstekend van pas kan komen om eigenschappen te bieden die bij glas niet of in mindere mate van toepassing zijn. We bespreken drie handige toepassingen van kunststof planten in een pand.

Inbraakwerend glas

Ruiten en ramen zijn de meest inbraakgevoelige delen van een woning of pand. In tegenstelling tot de meeste glassoorten, zijn kunststoffen zoals polycarbonaat nagenoeg onbreekbaar. Daardoor bieden ze uitstekende inbraakbeveiliging, en dat tegen een hele vriendelijke prijs. Je kunt ervoor kiezen om de kunststof platen met schroeven op het kozijn te bevestigen, maar je kunt ook kiezen voor een profiel om de kunststof plaat mee vast te zetten. Dan zijn er minder boorgaten nodig om de plaat te bevestigen op het kozijn.

Douchedeur

Douchedeur

Ook als douchedeur zijn kunststof platen zeer geschikt en bieden ze een aantal voordelen ten opzichte van glas. Ten eerste wegen ze de helft minder dan glas en is het makkelijker om ze te bewerken met een cirkelzaag, boor of decoupeerzaag. Zo kun je er gemakkelijk zelf een handvat naar keuze aan monteren. Daarnaast barst een kunststof douchedeur veel minder snel als er een hard voorwerp tegenaan komt. Dat maakt het zeer geschikt in badkamers met schuin aflopende wanden en badkamers waar mensen een rolstoel gebruiken. Daarnaast laat een plexiglas douchedeur meer licht door dan een glazen douchedeur.

Beglazing voor balkon of balustrade

Wil je de open ruimte van een balustrade in huis of bij een balkon dichten op een manier die wel licht doorlaat? Ook dan komen kunststoffen platen uitstekend van pas om ervoor te zorgen dat het valrisico verkleind wordt en wind tegengehouden wordt. Ook hier profiteer je van het feit dat kunststof veel minder snel breekt dan glas, waardoor het meer veiligheid én duurzaamheid biedt. Daarnaast komt ook de hogere doorlating van licht ten opzichte van glas hier goed van pas. Het feit dat je het materiaal goed kunt zagen en boren maakt ook nog eens dat je gemakkelijk zelf de beglazing van je balustrade kunt verzorgen.

Het is dus zeker de moeite waard om eens wat vaker kunststoffen platen te overwegen als materiaal om mee te werken. Als het eruit kan zien als glas maar verschillende voordelen biedt ten opzichte van glas, waarom zou je daar dan niet goed gebruik van maken?

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons