Ben jij een echte doe-het-zelver en wil je graag wat dingen in huis maken van plexiglas? Een goede keuze wat betreft materiaal, want je kun hier onwijs veel mee doen. Daarnaast heeft plexiglas veel voordelen, zoals dat het een duurzaam materiaal is en niet verkleurt door UV-straling. Het is net als glas vochtwerend en kan ontzettend goed gebruikt worden voor isolatie. Kortom, voldoende redenen om dit materiaal te gebruiken in jouw huis. We laten je graag zien waar je dit allemaal voor kunt gebruiken.

Voor je overkapping

Ben je van plan om een overkapping in de tuin te laten bouwen, maar wil je niet dat het al het licht uit de tuin haalt? Dan kun je een overkapping bouwen van plexiglas. Het is veiliger, lichter en sterker dan glas, waardoor het bij voorbaat al een betere keuze is. Een andere optie is om een houten overkapping te scoren en deze winddicht te maken met plexiglas wanden aan de zijkant. Zo kun je ook tijdens dagen met veel wind lekker buiten zitten. Ga direct aan de slag en scoor de plexiglas platen bij PerlaPlast Kunststofshop.

Een vitrinekast

Als je veel items ten toon wilt stellen in je woning, is een vitrinekast hier ideaal voor. Het houdt het meeste stof buiten de kast, waardoor je deze niet om de dag hoeft af te stoffen. Tegelijkertijd kun je er nog gemakkelijk doorheen kijken. Als je graag zelf een vitrinekast zou willen maken – bijvoorbeeld omdat de kasten in woonwinkels je nét niet bevallen – kun je dit het makkelijkst doen met plexiglas. Vanwege de makkelijke bewerkbaarheid van plexiglas kun je de kast zo volledig op maat maken en hier mooie grepen aan bevestigen. Een leuk bijkomend voordeel is dat je zelf een kleur kunt kiezen, als je een transparante vitrinekast wat saai vindt.

Als douchedeur

Als douchedeur

Waar douchedeuren van glas al snel tientallen kilo’s wegen en de kans hebben om kapot te barsten, is dit bij plexiglas niet het geval. Je kunt gemakkelijk zelf een douchedeur maken van plexiglas als je een beetje handig bent. Het voordeel hiervan is dat het er hetzelfde uitziet als een glazen douchedeur, alleen is deze een stuk lichter, goedkoper en makkelijker bewerkbaar. Zo kun je deze zelf op maat zagen en een mooie greep erop zetten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de deur barst of breekt. Dit is trouwens ook ideaal als je wat onvoorzichtige huisgenoten hebt.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons