Ben jij voornemens om de badkamer te gaan renoveren, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Daarom hebben we een aantal handige tips die je hierbij kunnen helpen. Wat belangrijk is, is om niet alleen te kijken naar het uiteindelijk optische resultaat, maar ook om rekening te houden met praktische zaken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om goed na te denken over de manier waarop de afvoer wordt geregeld en ook wat je doet met de wanden en vloer. Je kunt namelijk wel kiezen voor iets wat prachtig is, maar als het allesbehalve praktisch is qua schoonmaak bijvoorbeeld, dan heb je er nog niet veel aan. Dus mocht je voornemens zijn met de badkamer aan de slag te gaan, lees dan deze tips zeker even goed door

De afwatering

Wat we vaak zien bij mensen die zelf handig zijn, maar eigenlijk niet helemaal over alle kennis beschikken, is dat ze denken dat het verplaatsen van de douche zo geregeld is. Belangrijk is hierin om goed naar de afwatering te kijken. Ons advies is om te kiezen voor een douchegoot die naadloos kan worden verwerkt in een gietvloer of tegels. Een douchegoot heeft als voordeel dat het de klassieke afvoer vervangt en ook direct zorgt voor een veel strakkere uitstraling dan het klassieke doucheputje. Daarbij komt ook dat het water veel makkelijk weg kan lopen omdat een douchegoot vaak over de volledige lengte van de douche wordt geplaatst.

Beton cire voor de wanden

Steeds vaker zien we dat er wordt gekozen voor beton cire in de badkamer in plaats van voor tegels. Beton cire heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van tegels. Het eerste voordeel is dat het volledig naadloos is. Waar je met tegels te maken hebt met voegen, heeft beton cire dit niet. Zo is de kans op schimmel dus ook veel kleiner en vergt het minder onderhoud. Daarbij is beton cire ook waterdicht en is het dus niet gevoelig voor vocht. Juist doordat deze manier van afwerking volledig naadloos is, hebben bacteriën en ander vuil dus ook veel minder kans om zich te kunnen gaan hechten, wat het schoonmaken makkelijker maakt.

Beton cire voor de wanden

Gietvloer

Om het helemaal compleet te maken, mag een gietvloer in de badkamer eigenlijk niet ontbreken. Het voordeel is dat je de douchegoot er volledig naadloos in kunt laten ‘verdwijnen’, waardoor de afwatering een stuk makkelijker is. Bij een gietvloer geldt net als bij beton cire, dat deze vloer naadloos is en het schoonmaken veel makkelijker is. Daarbij zijn gietvloeren er in allerlei soorten en maten, waardoor je helemaal vrij bent in het maken van een keuze als het gaat om kleur, uitstraling en eventueel een patroon. Zo kun je om de kans op uitglijden te verkleinen, kiezen voor een korrel zodat de vloer wat ruwer is en je niet zo snel kunt uitglijden. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je het gedeelte waar je daadwerkelijk doucht, niet voorzien van een gietvloer, maar bijvoorbeeld betegeld of kiest voor een douchebak.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons