Particulier een afvalcontainer huren zie je tegenwoordig steeds meer. Niet gek, als je bedenkt dat tijdens de coronacrisis heel veel mensen aan het klussen zijn geslagen en daardoor veel afval hadden te dumpen.

Ben jij nog lang niet uit geklust en denk je er daarom aan ook een afvalcontainer te huren? Dan geven we je graag 10 tips waar je op moet letten bij het huren van een afvalcontainer.

1.  Kies het juiste formaat

Afvalcontainers heb je in enorm veel maten. Voor de grootste klussen kun je containers huren met maar liefst een inhoud van 40 kuub, maar je kunt ook bouwafval containers huren van maar 6 kuub. Het is belangrijk om het juiste formaat container te kiezen om twee redenen. Ten eerste wil je geen te kleine container huren, omdat je dan niet al je afval in één keer kwijt kunt. Je moet hem dan laten legen, of je moet er een extra container bij bestellen. Onnodig, als je ook in één keer de juiste kunt huren.

Een te grote container huren wil je ook niet, omdat je dan voor niets teveel huur betaalt. Kortom, schat van tevoren goed in welk formaat je nodig hebt, zodat je kosten en moeite bespaart.

2.  Kies de juiste afvalcontainer

Naast de verschillende formaten heb je ook verschillende soorten afvalcontainers. Zo zijn er speciale afvalcontainers voor hout-, grond-, groen-, puin- en restafval. Dat betekent dat je van tevoren ook goed moet bedenken waar je de container voor wilt gebruiken, want je mag niet alle verschillende soorten afval in één container dumpen.

3.  Reserveer de container lang genoeg

Omdat het huren van afvalcontainers de laatste tijd erg populair is door alle klus- en verbouwingswerkzaamheden, is het goed denkbaar dat er een wachtrij staat voor jouw afvalcontainer. Dat betekent dat de container aansluitend op jouw huurtermijn, weer opnieuw verhuurt wordt. Is dan jouw klus nog niet af, dan kan dat een vervelende situatie opleveren.

Zorg er dus van tevoren voor dat je goed inschat hoe lang je de container nodig hebt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

4.  Vergelijk offertes

Door de enorme toename in de vraag naar afvalcontainers, zijn er ook veel aanbieders bijgekomen op de markt. Dit maakt het het waard om offertes te vergelijken van verschillende aanbieders, zodat je jij de juiste container huurt voor de beste prijs.

5.  Kies een gesloten afvalcontainer voor fijn afval

Grof gezegd zijn afvalcontainers op te delen in twee verschillende soorten: open en gesloten varianten. Gesloten afvalcontainers zijn geschikt voor afval wat makkelijk verstuift, of op een andere manier uit de bak kan vallen of waaien. Denk bijvoorbeeld aan zand of papier wat na een stevige wind uit de bak kan waaien. Door een gesloten container te nemen voorkom je dit eenvoudig en zorg je dat het afval netjes kan worden gedumpt.

6.  Kies een open afvalcontainer voor grof vuil

Aan de andere kant heb je ook afval wat moeilijk in een gesloten container gaat, zoals houten latten en planken. Door de langwerpige vormen die de latten en planken hebben kunnen ze moeilijk in een gesloten container worden gestopt. Hiervoor zijn open afvalcontainers dus veel geschikter.

Let er in bij deze containers wel altijd op dat je ze afdekt met een net, om zo te voorkomen dat het afval er makkelijk uit kan vallen wanneer de container getransporteerd wordt.

Kies een leverancier die hem op locatie aflevert

7.  Kies een leverancier die hem op locatie aflevert

Afvalcontainers worden eigenlijk in alle gevallen gemaakt van zwaar staal. Dit komt de stevigheid en de stootvastheid van de containers ten goede, maar het heeft ook een nadeel: ze zijn niet makkelijk te vervoeren. Ze zijn bijvoorbeeld niet één, twee, drie op een aanhanger te vervoeren. Kies daarom een leverancier met brengservice. Sommige afvalcontainer leveranciers doen dit zelfs gratis binnen een bepaalde straal. Dat maakt het nóg aantrekkelijker om hem te laten bezorgen!

8.  Check bij de gemeente of het aanvragen van een vergunning nodig is

Plaats je de afvalcontainer op privéterrein, dan is een vergunning aanvragen (vaak) niet nodig. Wil je echter een afvalcontainer op openbare (gemeente)grond plaatsen, omdat je geen ruimte hebt op je eigen terrein? Dan is het verstandig bij de gemeente te controleren of je er een vergunning voor nodig hebt. Je kunt het maar beter zeker weten dan dat je er te laat achterkomt dat het niet toe is gestaan, waardoor je je bouwklus moet verschuiven.

9.  Maak ruimte voor de container vóórdat je hem laat plaatsen

Als je wél plek hebt je eigen terrein om de container te plaatsen, is het belangrijk dat je hier de ruimte voor maakt voordat hij geleverd wordt. De leverancier van de bouwcontainer heeft meestal ook een tijd- en rijschema, waardoor de chauffeur na het afleveren van jouw container weer verder moet. Je wilt hem daarom niet laten wachten.

10. Dump niet teveel afval in de container

De laatste tip is een belangrijke als je niet voor onnodige en onverwachte kosten wilt komen te staan: zorg dat je afvalcontainer niet té vol is. Wanneer hij namelijk te vol zit, mag hij niet worden vervoerd omdat de kans dat het afval eruit valt dan te groot is. De leverancier kan je dan een boete geven of kan je verplichten een extra container af te nemen, waar het overtollige afval in kan.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons